Uuringu The Golf Participation in Europe andmetel vähenes eelmisel aastal Euroopas mängijate arv 46 000 võrra, millest suurema osa andis Ühendkuningriigis või Iirimaal (-42 700) ning Rootsis (-21 000) registreeritud mängijate vähenemine. Pilti tasakaalustas juurdekasv mõnedes riikides, näiteks Saksamaal (10 800 uut mängijat), Hollandis (7600) ja Soomes (4600).

KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers märkis, et uuringu kohaselt ei suuda Euroopa golfirajad adekvaatselt reageerida keerulistele majandusoludele ning võivad seetõttu kaotada kliente. „Euroopa golfiklubid peavad ennetavalt ja efektiivselt vaatama otsa muutunud majanduskeskkonnale, et säilitada seniseid liikmeid ja meelitada juurde uusi. Uuring näitas, et selle asemel, et käivitada noorte- ja pereprogramme ning teha eripakkumisi, tõstis ligikaudu 30-40 protsenti Euroopa golfiklubidest 2011. aastal hindu. Enam kui pooled klubidest ei investeerinud turundusse ja paljud pole senimaani haaranud kinni võimalustest, mida pakub online­-turundus ja sotsiaalmeedia,“ ütles Jegers.

Golfimängijad on suhteliselt kõige rohkem Rootsis: 5,22 protsenti elanikkonnast; järgnevad Island 5,04 protsendi ning Taani 2,72 protsendiga. Eestis mängib golfi 0,16 protsenti rahvastikust, samas kui Euroopa keskmine on 0,73 protsenti.

Euroopa golfiradade arv veidi kasvas 0,7 protsendi võrra 6740 rajani. Mullu lisandus Eestis üks ametlik golfirada ning kokku on neid nüüd kaheksa.

Uuring näitas, et golfis domineerivad endiselt mehed, keda on kõigist mängijatest 65 protsenti. Naismängijaid on 25 ning juuniorklassi mängijaid 10 protsenti. Saksakeelsed maad nagu Saksamaa, Austria ja Šveits, aga ka Holland on riigid, kus üle 30 protsendi mängijatest on naised. Eestis on mängijatest 67 protsenti mehed, 24 naised ning 9 juuniorid.