Neljapäeval toimunud tuulisel soojendusvõistlusel ehk pro-am’il oli esinelik väga intrigeeriv. Esikohta jagasid eelmise aasta kaks parimat ‒ Peter Erofejeff (Soome) ja Peter Gustafsson (Rootsi) ‒ 73 löögiga ning neile järgnesid kolmandat kohta jagades Mark Suursalu ja Sander Aadusaar 75 löögiga.

Võistlusel osaleb kogu Eesti amatööride koondis, kuid ka neil on ees tõsine väljakutse koduväljakueelis maksma panna, sest vastu astub läbi aegade tugevaim koosseis mängijaid Soomest ‒ kohal on endine tippsuusajata Jari Isometsä ja tema poeg Eetu Isometsä, kes lendab pühapäeval võistluse lõppedes Tallinnast otse Austriasse Soome koondise juurde osalemaks Euroopa tiimide meistrivõistlustel.

Lisaks on kohal mängijaid Lätist, Leedust, Rootsist ja Tšehhimaalt. Kokku on sellel aastal esindatud mängijad kaheksast riigist ja nende keskmine HCP on 6,6 (läbi aegade kõrgeim karikal).

XXV Niitvälja Karikas by Danske Bank on Baltikumi vanim golfiturniir, mis sai alguse 1993. aastal, kui Niitvälja Golf – Eesti golfi kodu ‒ avati. Amatööride hulgas ihaldatuim Eesti golfikarikas sai veelgi kaalu juurde, kui 2014. aastast kaasati võistlusele auhinnaraha ja professionaalsed golfarid.

Pühapäeval kell 11:30 alustab Delfi TV ülekannet ka sellest üritusest. Näitame pilti 1. tee-st ja greenist ning 18nda raja greenist ja 15ndat rada täies pikkuses. Juhtgrupiga käib kaasas liikuv kaamera. Kommenteerivad Kristo Raudam ja Carlos Kirtsi.