Ühepunktiste vahedega järgnevad Austria ja Sloveenia, Eesti meeskond koosseisus Mark Suursalu ja Egert Põldma on 67 löögiga kuuendal kohal.

Suursalu ja Põldma sõnul kujunes esimene võistluspäev ootuspäraselt. „Võib öelda, et täitsime täna endale seatud miinimumeesmärgi, ideaalseks oleks võinud pidada 2-3 lööki paremat tulemust. Rahule võib jääda sellega, et kirja ei läinud ühtegi bogey’t,“ sõnas Põldma.

„Tulenevalt täna mängitud fourball formaadist, mis tähendab, et igal rajal läheb arvesse parema meeskonnaliikme tulemus, suutsime vaatamata ebakindlale algusele siiski üksteise mängu toetada – kui ühel läks kehvasti, suutis teine tulemuse ära teha,“ täpsustas Suursalu.

„Homne päev kujuneb tänasest kindlasti keerulisemaks, sest mängitav foursomes formaat, kus ühte palli löövad mõlemad võistkonnaliikmed kordamööda, ei jäta ruumi eksimustele. Peamine on palli mängus hoida ja vältida suuri numbreid,“ lausus Põldma.

„Esimese päeva järel on seis küll tasavägine, ent homne foursomes ring toob välja vahe heade ja keskpäraste võistkondade vahel. Kindlasti ei saa olema lihtne päev, ent loodame koduväljaku eelisele ning heale ilmale,“ lisas Suursalu.

Liidervõistkond, Hollandi duo koosseisus Joost Luiten ja Robert-Jan Derksen, esimese päeva tulemustega täielikult rahule ei jäänud. „Võib kõlada küll kummaliselt, ent me ei mänginud täna suurepärastelt. Meeskonnana toimisime hästi, lõime oma parimad tulemused erinevatel radadel, mis tagaski tänase edu,“ sõnas Luiten.

Omega Mission Hills World Cup nime kandev golfi riikidevaheline MM on üks prestiižsemaid golfivõistlusi ning selle Eestis toimuv kvalifikatsioon kõrgetasemelisim turniir regioonis. Võistkondlikul turniiril osalevad Jõelähtmel 11 riigi parimad mängijad, kellest edasipääsu novembris Hiinas toimuvale World Cup’i finaalile tagavad esimesed kolm võistkonda. Lisaks Jõelähtmele toimuvad kvalifikatsioonvõistlused ka Malaisias ja Venezuelas.

Hiinas 24.-27. novembrini peetava Omega Mission Hills World Cup’i finaali auhinnafond on üle 5,2 miljoni euro, millest võitjameeskond teenib üle 1,6 miljoni euro.