Pressikonverentsil teatas Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer, et alaliit lõi uue projekti TEAM 2020, mille peaeesmärk on Eesti golfari jõudmine 2020. aastal olümpiale. TEAM 2020 koosneb kolmest grupist, kuhu kuuluvad Eesti paremad täiskasvanud, U18 ja U15 mängijad.

TEAM-i teine suurim eesmärk on, et U15 grupist jõuaks keegi 2018. aasta noorte olümpiamängudele, mis peetakse Buenos Aireses. "Eesti golf on täna väga noor," ütles Kaljuveer. "Eelmisel aastal Eesti meistrivõistlustel teiseks tulnud Carl Hellat ja kolmandaks tulnud Mattias Varjun on mõlemad 15-aastased."

Eesti Golfi Liit sõlmis lepingu ka uue peatreeneri soomlase Timo Karvineniga, kes hakkab vastutama TEAM 2020 ja mängijate tiitlivõistlusteks ettevalmistamise eest. Peatreeneri konkursil osales 12 kandidaati, neist 10 välismaalt.

"See oli üllatus, et Eesti koondise peatreeneri ameti vastu selline huvi oli," Eesti Golfi Liidu president. "Tegime lepingu esialgu hooaja lõpuni, kui mõlemad osapooled on koostööga rahul, siis pikendame lepingut aastani 2020."

Sel aastal tuleb Eesti Golfi Liit esmakordselt välja golfipassiga, mis annab õiguse klubiliikmetel mängida soodushindadega kõikidel Eesti golfiväljakutel. Alaliit pikendas sponsorlepingut aktsiaseltsiga Bigbank. Eesti pank toetab 2016. aastal Eesti Golfi Liitu 10 000 euroga.