Ratasepp oli üks minut ja 36 sekundit kiirem, kui 2017. aastal samal rajal Robert Karas, kes tol hetkel sai maailmarekordi tiitli kandjaks ajaga 19:44.33. Võistluse kolmas ala kujunes Ratasepa jaoks sekundite mänguks, sest rattarajal tagarehvi vahetuseks kulunud poolteist minutit oli lõpuks see aeg, mis mõjutas suuresti rekordikatset.

Ratasepa 7,6 km ujumise aeg oli 2:14.45. Ta tuli veest välja neljanda võistlejana. Rattarajale jõudis ta siis, kui kahe esimese võistleja edumaa oli ligikaudu kaheksa ja pool minutit. Sõites väga hea ringi (üks ring 4,4 km pikk), jõudis Ratasepp kiirelt järgi põhikonkurent Andreas Sixile.

Kui rattasõit oli jõudnud oma viimasesse viiendikku, sõitis Ratasepp ringi stabiilselt kaheksa minutiga, see oli umbes 30 sekundit kiiremini, kui lähim konkurent Sixil. Eestlase edumaa teise koha ees oli selleks ajaks neli ringi, kolmanda koha mehe ees juba seitse ringi. Ratasepp lõpetas 360 km rattasõidu ligi pool tundi enne järgmist meest ajaga 10:47.15.

Esimese jooksumaratoni läbis Ratasepp ajaga 3:21, mille sisse jäi ligikaudu viis minutit vahetusalas toimetamist. Juba siis liikus ta täpselt maailmarekordi piiril, kus lugema hakkasid ringiaja mõnesekundilised kõikumised.

Ratasepp kinnitas, et ta andis endast jooksurajal kõik, sest võimalus edestada maailmarekordit ei ole igapäevane. Kaks maratoni ehk 84,4 km jooksis Ratasepp suurepärase ajaga 6:40.58 (sh vahetusala aeg).

Emsdetteni kahekordsel ultratriatlonil olid Ratasepa meeskonnas Taavi Pehme, Kain Kalja ja Toomas Unt.

Emsdetteni kahekordne ning järgmine, juulis Austrias toimuv viiekordne ultratriatlon on üks osa Ratasepa sügisese suurkatsumuse ttevalmistusest. 28. septembril alustab ta endale korraldatava 40-kordse ultratriatloniga Fuerteventural, kus tal tuleb ujuda 152 km, sõita rattal 7200 km ja joosta 1688 km. Distants tuleb kokku, kui ta läbib 40 järjestikusel päeval iga päev ühe täispika triatloni ehk 3,8 km vees, 180 km rattal ja jookseb maratoni.

Ratasepa finiš: