Sprindidistantsi formaadis toimunud põhivõistluse põnevad hetked said alguse juba ujumisetapiga, kui veest väljus üllatuslikult esimesena Tartu Ujumisklubi hingekirja kuuluv Mati-Markus Kullamäe. Kaheringilise, 750 meetri pikkuse ja vahepealse väljajooksuga ujumisetapi läbimiseks kulutas Kullamäe aega 8 minutit ja 26 sekundit.

Kohe Kullamäe järel jõudsid esimesse vahetusalasse ka Priit Ailt ja Hans Korman, kes rattarajal asusid kahekesi viivitamatult konkurentide ees vahet sisse sõitma. Võistluse peafavoriit, möödunud hooaja karikavõitja ning kodumaise triatloniparemiku ühe tugevaima ratturina tuntud Harri Soku võimalustele ennast oma trumpalal maksma panna tõmbas kriipsu peale purunenud rattakumm, mis sundis ebaõnnesõdurit ületama finišijoont kõigest 30ndana.

Jooksuetapile siirdusid Korman ja Ailt järgnevate ees juba turvalise vahega, kuid esikoha saatus jäi lahtiseks kuni viimase paarikümne meetrini. Lõpusirge avanedes näis algselt edu saatvat Kormani – meest, kes hooaja esimesed stardid teinud ka juba Euroopa karikasarja radadel. Kuid Ailti lõpuspurt oli sedavõrd võimas, et tagas Tartu mehele 3,8 sekundilise võidu Kormani ees.

Ailti võiduajaks märgiti 57.08. Korman kaotas nelja sekundiga ja oli teine ning pea poolteist minutit hiljem finišeerunud Mart Suurkivi kolmas (58.31). Head ujumiskiirust näidanud Mati-Markus Kullamäe lõpetas võistluse 26. kohaga.

Naiste võistlus seekord suurt pinget ei pakkunud, kuna rajal oli ka meie esitriatleet Kaidi Kivioja, kes domineeris võistlust algusest lõpuni, kõigil kolmel alal. Eriti suurt ülekaalu näitas Kaidi just jooksurajal, kus ta järgnevaid konkurente edestas rohkem kui kolme minutiga. Kaidi võiduaeg lõpuks 1:02.04. Talle järgnesid Tabasalu Triatloniklubi esindanud Laura ja Raheel Kallas, kes vastavalt aegadega 1:07.18 ja 1:07.34 olid teine ja kolmas.

Päeva varasemas faasis toimunud noorte ja harrastajate distantsil panid oma paremuse maksma Johannes Sikk ja Anette Hallik. Lastedistantsil olid edukaimad Simo Teearu ja Getriin Marii Lessing.