Laupäeva hommikul kell 10:00 ainsa eestlasena Panevėžyse kesklinnas startinud Ratasepal tuli ühes konkurentidega läbida kokku 452 kilomeetrit, neist 7,6 km ujudes, 360 km rattasadulas ning 84,4 km joostes.

Ratasepp sõnas enne starti, et ennekõike on tema eesmärgiks panna hooajale meeldejääv punkt ning püsida esikonkurentsis. "Võistlusel on palju uusi nägusid ning nende võimed selguvad mulle suuresti alles võistlusrajal. Mina lähen tegema oma võistlust ja üritan hetkevormist maksimumi välja pigistada, kindlasti tuleks tugev konkurents sealjuures suureks abiks," rääkis Ratasepp.

Ultratriatloni avaalal, 7,6 km pikkusel ujumisdistantsil, sujus Raidul kõik plaanipäraselt ning ta püsis suurema osa ajast viiendal-kuuendal kohal. Pika ujumise jooksul tegi eestlane seejuures ka kaks kiiret energiapeatust, turgutades oma keha apelsinimahla, Honey Poweri geelide, SIS spordijoogi ja soolakapslitega.

120-ringilisele rattarajale viiendana suundunud tartlane alustas viivitamatult pedaalimist esikoha suunas, tõustes rattadistantsi esimese neljandikuga teisele positsioonile ning 52. rattaringil ka juba võistluse liidriks. Sealt maalt edasi, mil sportlased olid rajal olnud enam kui kaheksa tundi, suurenes Raidu edu järgnevate ees tasapisi ent kindlalt.

Rattasõidu alguses tuli Ratasepal üle elada ka väga ärev hetk, kui üks rada tähistanud kollastest piirdelintidest end tuule käes lahti kiskus ning Raidule ümber kaela lendas. Vaatamata sadulast kukkumisele ja marraskil õlale, sai eestlane õnneks siiski probleemideta võistlust jätkata.

Oma trumpalal, jooksus, keegi konkurentidest eestlasele enam ohtlikuks ei muutunud ning nii ületas pühapäeva hommikul kella poole 10 aegu eesti lipuga triumfeerinud Ratasepp esimese võistlejana ihaldatud finišijoone. Hetkel, mil Ratasepp finišeeris, oli teisel kohal liikuval mehel jäänud joosta veel 22 km.

Elu teine kahekordse ultratriatloni võit tuli Ratasepale ajaga 22:34:46. Varasemalt on Rait suutnud kahekordse ultratriatloni MK-etapil poodiumile jõuda kahel korral Ungaris.