Möödunud suvel ultratriatloni MK-etapi võiduga tuntust kogunud Ratasepal tuleb järgmisel viiel päeval läbida igapäevaselt üks täispikk triatlon, mis koosneb 3,8 km ujumisest, 180 km rattasõidust ja 42 km jooksust. Viie päeva peale teeb see läbitavateks kilomeetrinumbriteks kokku vastavalt 19, 900 ja 210.

„Ei taha küll midagi ära sõnuda, kuid ettevalmistused ultratriatloniks on kulgenud rohkem kui plaanipäraselt,“ kirjutas Ratasepp oma blogipostituses. „Kuu alguses osalesin Kõrvemaa kevadjooksul, ümber Viljandi järve jooksul ning Tartu jooksumaratonil. Kõikidel neil jooksudel joostud isiklikud rekordid on andnud mulle vajaliku teadmise, et vähemalt jooksutrennide kohapealt olen õigesti talitanud,“ lisab Ratasepp.

Seda, et ultratriatleedi treeningud pole meelakkumine, tõestab ilmekalt Raidu aprillikuine treeninglaager Lloret de Mar’is. Vaid kolmeteistpäevase, ilma puhkepäevadeta treeningtsükli saldoks tuli Ratasepal kokku 1600 km rattasõitu, 168 km jooksu ning 13 km ujumist.

Täna alanud katsumusel tuleb eestlasel ja tema konkurentidel iga võistluspäeva hommikul ujuda esmalt Avon Tyrrelli vabaajakeskuse lähistel asuvas väikeses järves, mille vee temperatuur peaks prognooside kohaselt olema ca 18-19 kraadi.

Rattaraja kirjeldamisel toob Ratasepp esile looduskaunid ja tõusuderohked teed, mis Inglismaale omaselt on samas aga kitsad ja kurvilised ning tihtipeale hekiga piiratud. Rattaraja teeb huvitavaks ka tõsiasi, et kogu aeg peab olema tähelepanelik loomade suhtes. Nimelt on New Foresti rahvuspark täis vabalt looduses elavaid hobuseid ja eesleid, kes alatasa tee peale kipuvad ronima.

Jooksutrass on Ratasepa sõnul täielikult off-road - käänuline ning pikkade laugete tõusude ja laskumistega. Varasemate aastate kiiremaid maratoniaegu vaadates leiab Ratasepp, et nelja tunni alistamine saab sellel rajal olema päris raske väljakutse.

Ehkki arusaadavatel põhjustel ei ole võistluse stardinimekiri just väga pikk, on see ometigi aukartust tekitav. Nii asub ühes eestlasega stardijoonele näiteks Jozsef Rokob, kes on läbinud Deca-Ironmani (10 järjestikusel päeval 10 täispikka triatlonit) ning tulnud Triple-Deca-Ironmani võitjaks (30 järjestikusel päeval 30 täispikka triatlonit). Viimati nimetatud võistluse läbimiseks kulus tal aega ca 365 tundi.

Osalejate seas on end üles andnud ka Double-Ultra (7,6 km ujumist, 360 km ratast, 84,4 km jooksu) maailmameister Matt Winn-Smith ning samuti 46-aastane Anthony Gerundini, kelle ultrakogemuste pagasisse kuuluvad muuhulgas Deca-Ironman, Quin-Ironman, kaks Double-Ironman'i, 91 täispikka triatlonit, 171 maratoni ja enam kui 50 muud ultrakatsumust.

Kõikide asjaolude õnnestumise ja esilekerkivate raskuste ületamise korral on Ratasepa finišit oodata 31. mai õhtupoolikul.