Suurbritanniasse Boltonisse endale Hawaii Ironmani kohta kindlustama sõitnud Kotšegarovil laabusid asjad õiges suunas kohe algusest peale, mil ta 3,8 km pikkuse ujumisdistantsi järel hoidis seitsmendat kohta.

Prantslase Romain Guillaume'i dikteerimisel kulgenud 180 km rattasõidu esimesel kolmandikul eestlase vahe liidritega siiski suurenes, olles 52. kilomeetril paisunud pea kaheksa ning 130. kilomeetriks juba 11-minutiliseks. Ent rattadistantsi lõpu eel tuli prantslasel oma hirmkõva tempo eest lõivu maksta ning vahepeal kolmandaks tõusnud Kotšegarov ja tema ees liikuv sakslane Markus Thomschke said teise vahetusalasse sisenedes vahe kõigest nelja ja poole minuti peale.

Eesti-Saksa tandem jätkas laitmatut koostööd ka jooksurajal ning juba maratonijooksu esimestel kilomeetritel oli neil terviseprobleemide üle kurtev Guillaume kinni püütud. Vaid mõned kilomeetrid hiljem tegi Kotšegarov oma käigu ning jättis sakslase endast 50 sekundi kaugusele maha.

33 kilomeetri läbimise järel oli eestlase vahe järgnevatega kärisenud enam kui viieminutiliseks ning sellega olid asjad ka tehtud. Karjääri neljas Ironmani etapivõit tuli juubeldavale Kotšegarovile ajaga 8 tundi 41 minutit ja 13 sekundit. Teisena lõpetanud sakslane kaotas eestlasest võidumehele 8 minutit ja 50 sekundit.

2 tunni ja 50 minutiga maratoni läbinud Kotšegarovile tähendas Suurbritannias saavutatud võit ühtlasi ka kvalifitseerumist oktoobris toimuvale Hawaii Ironmanile. Nii saab 8. oktoobri jõuproovil esmakordselt näha kauaoodatud heitlust Eesti kahe parima raudmehe - Kirill Kotšegarovi ja Marko Alberti vahel.