2014. aasta karikasarja üldarvestuses teisena lõpetanud Suurkivi haaras Rõuges kindlalt ohjad juba avaala, 750 meetrise ujumisdistantsi järel. Eesti kõige sügavamas järves kulutas Suurkivi aega täpselt kaheksa minutit ja üks sekund, kasvatades edu järgnevate ees juba pooleminutiliseks.

Suurkivi liikumine etapivõidu suunas oli sedavõrra lihtsam, et puudusid tema peamised konkurendid Harri Sokk ja Hans Korman. Sokk taastus nädalatagusest TriSmile 111 põhidistantsist, valmistudes ühtaegu ka eelseisvaks Kopenhaageni Ironmaniks, samas kui Kormani ootas ees start Euroopa karikaetapil Riias. Samuti jäid Rõuge etapist kõrvale noored, ent ohtlikud Henry Räppo, Kevin Vabaorg ja Johannes Sikk, kes kõik osalesid Ungaris juunioride MK-etapil.

Vaatamata ujumise soliidsele algedule ja põhikonkurentide puudumisele ei saanud Suurkivi 20 km rattaetapil ennast veel päris vabakäigule ümber lülitada, kuna temast kiiremini liikusid rattarajal Aivar Veri ja Tõnu Hendrikson. Et aga karikasarja ühe tugevama jooksumehena tuntud Suurkivi liikus jooksurajale siiski liidripositsioonilt, olid kahe lähikonkurendi võimalused teda alistada pigem teoreetilist laadi.

5 km jooksurajal tegigi Suurkivi seda, mida temalt oodati, näidates Rõuges konkurentsitult päeva parimat jooksuaega. Võistluse lõppaeg 1:00.24 tagas TTÜ Spordiklubi esindajale teiste ees etapivõitu enam kui kolme ja poole minutiga. Mardi järel tõusis hea jooksuga teiseks juunioride klassi kuuluv Andres Nöps. Kolmandana finišeerus Peeter Erik Rummo.

Naiste võistlus pakkus vastukaaluks meestele sootuks enam pinget ning esimese ja teisena lõpetanud Eleri Etverki ja Kerti Kesküla jäi finišis lahutama kõigest kolm sekundit. Ehkki teiseks tulnud Kerti näitas nobedamat minekut ratta- ja jooksuetapil, suutis Eleri aga ujumisdistantsil ning vahetusalades võidetud sekundid ikkagi enda kasuks pöörata. Lõppaeg 1:07.55 tähendas Etverkile ühtlasi ka elu esimest etapivõitu Eesti karikasarjas.

Eesti triatloni karikasarja viimane etapp toimub järgmisel nädalavahetusel Elva kesklinnas, kus võisteldakse taaskord sprindidistantsil.

Rõuge karikaetapp oli ühtlasi ka „Meie Liigume“ rahvatriatlonisarja üheks osavõistluseks.