Viilase maailmarekordiline teekond Panevėžyses algas väga tugeva ujumise ja rattasõiduga, kus ta mõlemal puhul näitas üldarvestuse neljandat aega, olles naiste arvestuses kindlalt esikohal. Ujumisdistantsi läbis eestlanna ajaga 2 tundi ja 26 minutit, rattasõidule kulus Viilasel täpselt 12 tundi, sealjuures ei pannud ta kogu rattasõidu vältel kordagi jalga maha.

Jooksule minnes oli vahe teisel kohal liikuva leedulanna ees 33 minutit ning kolmandal positsioonil olevat sakslannat edestas ta pea tunniga. 84,4 km jooksudistantsil jalutas eestlanna esimest korda toitlustusalast läbi, kui 50 ringist oli lõpuni jäänud kõigest seitse ringi. Ülejäänud osa ajast suutis Viilas edeneda jooksusammul.

Võistluse kõik 452 kilomeetri läbis Viilas lõpuks ajaga 23.29.10, mis ühtlasi tähistab ka uut naiste maailmarekordit kahekordsel ultratriatlonil. Meeste arvestuses oli Leedus parim šveitslane Roland Scheurer võiduajaga 21 tundi ja 17 minutit.

Panevėžyses toimunud ultratriatloni võistlus on eestlastest spordihuvilistele juba varasemalt tuntud möödunud aastast, mil ajaga 22.34.46 saavutas karjääri teise MK-etapi võidu Eesti ultraspordi hetke tuntuim nimi, tartlane Rait Ratasepp.

Tallinnast pärit Viilase otsus ultratriatloni proovida sündis eelmise aasta lõpus, olles enne seda teinud sporditegemisest vaheaasta. Eelnevalt on Sirlet nautinud edu Eesti triatloni karikasarjas, mille üldvõitjaks ta 2014. aastal krooniti.