Võistlust alustaski võimsalt just Gomez, kes 1,9 km ujumiselt väljus veest esimesena. Järgnenud rattaetapil möödusid temast küll mitmed konkurendid, kuid kõigile oli teada, et nädala eest oma neljanda ITU maailmameistritiitli kindlustanud ja Edmontoni finaaletapil 10 km alla 30 minuti jooksnud Gomezi jooksukiirus on siiski klass omaette.

Rattarajalt naases Gomez alles 10-ndana, kuid see-eest mahtus kogu esikümme vaid napi poole minuti sisse. Jooksuetapi esimestel kilomeetritel liikus liidripositsioonile rattalt neljandana tulnud sakslane Jan Frodeno, kellele tagant lähenes hoogsalt aga Gomez. Oodatud duell kahe tituleeritud ITU triatleedi - Gomezi ja Frodeno vahel laheneski kindlalt hispaanlase kasuks, kes ajaga 3:31.30 ületas lõpujoone esimesena. Frodenot edestas ta finišis 41 sekundiga.

Enam kui 1800 osavõtja seas toimunud poolpikas triatloni MM-il tegi ainsa eestlasena kaasa ka Tartu noormees Silver Mikk, kes vaatamata startimisele M18-24 vanuseklassi nimekirjas, lõpetas mägise Mont-Tremblanti katsumuse üldkokkuvõttes 73. kohaga. Oma vanuseklassis andis see Silverile korraliku kaheksanda koha.

Naiste arvestuses tegi Mont-Tremblantis tugeva esituse poolpika distantsi Euroopa meister šveitslanna Daniela Ryf, kes edestas lähimat konkurenti tervelt kahe minutiga. Teise ja kolmanda koha saavutasid Jodie Swallow Suurbritanniast ja kodupubliku ees võistelnud Kanada triatleet Heather Wurtele.