Ironman võistlussari pakub tavapärasest rohkem huvi juba ainuüksi seetõttu, et 6. augustil toimub sarja üks osavõistlusi, Ironman 70.3 Otepää, esmakordselt Eestis. Ehkki päris edetabeli tippnimed Otepääle ilmselt ei jõua, on ka siinse 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ja 21,1 km jooksust koosnevale võistlusele oodata küllaltki kõrget maailmataset ühes enam kui pooleteise tuhande harrastajast startijaga.

Hooaja esimesel etapil Dubais, kus tugeva tuule ja kõrge lainetuse tõttu lühendati ujumisdistantsi pikkust 1200 meetrile, domineeris võistlust oodatult sakslasest täispika ja poolpika triatloni maailmameister Jan Frodeno.

Vaid neli triatleeti suutis lühikesel ujumisdistantsil sakslase kiiluvees püsida ning nendegi nelja hulgast oli rattasõidu esimesel poolel jäänud konkurentsi üksnes austraallane Josh Amberger. Kuid peagi muutus sakslase tempo ühes tugeva vastutuulega temalegi ületamatuks ning teises vahetusalas oli vahe liidriga kärisenud juba lootusetult kolmele minutile.

Jooksurajal lisas Frodeno ühe käigu veel juurde, läbides poolmaratoni päeva kiireima ajaga 1:13.49. Kogu päevatöö sai esimesena lõpetanud sakslasel tehtud ajaga 3:34.48. Amberger rahuldus teise kohaga, lõviosa jooksudistantsist õlg-õla kõrval võidelnud Bart Aernouts´i ja Terenzo Bozzone´i finišiduell kaldus sedapuhku belglase Arneouts´i kasuks.

Saksamaa aasta parimaks sportlaseks valitud Frodeno tänavused eesmärgid ei ole kindlast tagasihoidlikumad kui möödunud hooajal, mil 34-aastane sakslane võitis nii Ironmani Euroopa meistrivõistlused ja MM-i ning oli ajaga 8:14.40 parim ka triatlonimaailma tähtsaimal jõuproovil Hawaii Ironmanil.

Sügisel samuti Hawaii Ironmanile ihkavad Eesti pikamaatriatleedid Marko Albert ja Kirill Kotšegarov lähiajal veel hooaja avastarte teha ei plaani. Hetkel viibivad mõlemad raudmehed treeninglaagrites - Kotšegarov Lanzarotes ning Albert Ameerika Ühendriikides