Möödunud hooaja lõpus USA-s oma karjääri teise Ironmani võitnud Kirill Kotšegarov asub sel aastal võistlustulle selge plaaniga pigistada endast välja maksimum ja kvalifitseeruda täispika triatloni maailmameistrivõistlustele Hawaii Ironmanile.

Veebruari teisest poolest USA-s treeninud Kotšegarovi esimeseks stardiks on
pühapäevane poolpikk Ironman 70.3 Texas ning seejärel viis nädalat hiljem, 14. mail, juba täispikk Ironman Texas. Viimase näol on ühtlasi tegu Põhja-Ameerika meistrivõistlustega, mis tähendab suuremat punktisaaki ja auhinnarahasid.

Ideaalis näeb Kotšegarov ennast tänavu võistlemas üksnes kahel Ironmanil - Texases ja Hawaiil. Juhul, kui Hawaiile kvalifitseerumine õnnestub juba suve alguseks, on Kirilli kõikide eelduste kohaselt lootus näha ka kodusel Otepää 70.3 Ironmanil.

Vaatamata novembrikuisele Florida Ironmani võidule Kirill enda punktide ja tähtede seisu siiski veel hiilgavaks ei pea. Hetkel 2 060 punkti kogunud Kotšegarovi sõnul tuleks tal Hawaiile kvalifitseerumiseks kokku saada umbes 3 500 punkti. „Mul on vaja ennast veel tugevalt tõestada hooaja esimeste startidega.“

Ennast taas Hawaii kõlbulikuna ihkab tõestada ka teine Eesti pikamaatriatleet Marko Albert, kes sarnaselt Kirilliga astub starti samuti pühapäeval, ent sedapuhku täispikal South Africa Ironmanil Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Möödunud hooajal mitmete tervisehädadega kimpus olnud Alberti ettevalmistused on hetkel sujunud ilma suuremate tõrgeteta ning seljataha on jäänud korralikud treeningperioodid nii Lanzarotel kui Lõuna-Aafrika keskmäestikus.