Kui esimesel korral, 2006. aastal, osales Keila lähistel peetud võistlusel üksnes kaheksa sportlast, siis tänavu on kolm päeva enne võistlust oma nime täispikale distantsil kirja pannud 62 triatleeti. Lisaks eestlastele on stardis ka külalised Soomest, Lätist, Valgevenest, Tšehhist Prantsusmaalt ja Venemaalt.

Käesoleva aasta ürituse planeerimisel on korraldajad seadnud eraldi eesmärgiks, et võistlus pakuks nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele varasemast rohkem emotsioone. „Selleks viisime finišiala lauluväljakule, kuhu kutsusime ka kaks esinejat: Mustvalge Keilast ja Arctic Madness 2,“ valgustas võistluse peakorraldaja Urmas Paejärv teostatud samme. „Samuti oleme aktiivselt kutsunud ka linnarahvast ja lähiümbruse inimesi nii kontserti nautima kui võistlusele kaasa elama,“ lisas Paejärv

Teise olulise muutusena toob Paejärv esile edasimineku info parema edastamise osas rajal toimuva kohta. Paejärv kirjeldab, et info paremaks liikumiseks tehti ajamõõdumasinale lisarakendus, läbi mille peaksid võistlejad nägema oluliselt paremini rattarajal kogutud tulemusi sealhulgas ringide arvu ja läbitud aega.

Nüüdseks juba üheksandat aastat Keilas korraldatava Eesti täispika triatloni traditsioonid said alguse 2006. aasta suvel, mil seitsme võistleja osavõtul läbiti Keila lähistel esmakordselt triatloni Ironmani distants. Toona kulus võidumehena lõpetanud Toomas Lohol distantsi läbimiseks aega 13 tundi ja 5 minutit. Siinkohal võrdluseks, et möödunud aastal oli esikohamehe Margus Heintalu ajaks 9:21:07.

Nii Loho kui Heintalu on starti minemas ka seekord ning Eesti täispika triatloni võitjatest lisandub neile veel möödunud aasta sügisel Hawaii Ironmanil korraliku tulemuse teinud Indrek Teppo. Indrekule kuulub ühtlasi ka Eesti täispika triatloni rajarekord ning nimetatud võistlusel on ta triumfeerinud tervelt kolmel korral. Tuntumatest nimedest on Keilas elu esimest raudmehe eksamit sooritamas ka jalgpallur Raio Piiroja, kes suve edenedes on muutunud kodustel triatlonivõistlustel juba tavapäraseks külaliseks.

Eesti täispikk triatlon on ühtlasi ka Mart Haruoja mälestusvõistluseks. Mardi tegevus aktiivse sportlase ja triatloni edendajana kestis kogu tema elu ning teda võib pidada üheks triatloni Eestisse toojaks. Läbi elu innustas Haruoja oma isikliku eeskujuga inimesi spordist lugu pidama, toetas nooremaid nende sportlike eesmärkide täitmisel ja läbis igal aastal ka ise vähemalt ühe täispika triatloni. Mart Haruoja lahkus meie hulgast 10. jaanuaril 2011. aastal.

Kõigil, kes täispikal triatlonil siiski üles astuda ei tihka, on pühapäeval võimalus starti minna ka poolpikal Ironmanil, mille distantsid on võrreldes täispika triatloniga poole lühemad. Poolpika triatloni stardipauk kõlab Tammemäe karjääris kell 10.50.

Kogu vajaliku info tänavuse Eesti täispika triatloni kohta leiab siit: http://www.antrotsenter.ee/triatlon