Sprindiformaadis toimunud põhivõistluse alguses panid koheselt täistuurid peale noorema generatsiooni triatleedid eesotsas juuniorite klassi kuuluva Cevin Anders Siimu ning noorte A klassis võistlevate Kevin Vabaoru ja Henry Räppoga. Esimesena jõudis vahetusalasse Eesti noorte ujumiskoondise hingekirjas olev Siim, kel kulus 750 m läbimiseks 9 minutit ja 9 sekundit. Talle järgnesid väikeste vahedega Vabaorg ja Räppo. Karikasarja üldliider Harri Sokk väljus veest 12. mehena, kaotust liidrile minut ja 22 sekundit.

Ehkki 20 km lühikesel rattarajal oli eeldatavalt oodata seniste positsioonide põhjalikku ümbermängimist, polnud noortel esiotsameestel tahtmist ujumisega kättevõidetud kohti loovutada. Tõsi, Cevin Anders Siim langes peagi küll viiendaks, ent suutis ikkagi tagant tulevate Hans Kormani ja Mart Suurkivi tempos püsida.

Peafavoriit Harri Soku võimalustele ennast oma trumpalal maksma panna tõmbas – nii uskumatu kui see ka ei ole – juba teist aastat järjest kriipsu peale purunenud rattakumm. Mullu siinsamas Paides sama probleemi tõttu 30ndana lõpetanud Sokk ei näinud seekord enam mõtet võistlust lõpuni teha, mistõttu ta Paidest tänavu tulemust kirja ei saanudki

Jooksuetapile siirdusid Räppo ja Vabaorg veel esimestena, kuid hea kiirusega lähenenud Kormani ja Suurkivi vastu neil jooksudistantsi teiseks pooleks enam jõudu ei jagunud. Marulise ratta- ja jooksutempoga lähenes esiviisikule ka vaid kahe nädala eest ultratriatloni MM-il hõbeda võitnud Rait Ratasepp, kuid päris medalikonkurentsi mitmekordsel raudmehel siiski asja ei olnud.

Kormani ja Suurkivi duell lahenes samuti enne finišisirge saabumist ning lõppajaga 0:58:55 saavutas hooaja esimese etapivõidu möödunud hooaja karikavõitja Korman. 12 sekundit hiljem järgnes teisena Suurkivi, seejärel võistlusele tooni andnud noormeeste kolmik järjestuses Räppo, Vabaorg ja Siim. Rait Ratasepp jäi peatuma lõpuks seitsmendale kohale.

Naiste arvestuses hoolitses päeva parima tulemuse eest Eesti noortekoondisesse kuuluv Eleri Etverk. Ühtlaselt heatasemelise võistluse teinud Eleril kulus võistlusdistantsi läbimiseks 1:07:29, näidates seejuures igal osaalal kas paremuselt esimest või teist aega. Elerile järgnesid Paides Alma Sarapuu ja Kerti Kesküla.

Päeva varasemas faasis toimunud noorte- ja harrastajate distantsil panid oma paremuse maksma Kaarel Trepp ja Anette Hallik. Lastedistantsil olid edukaimad Johan Tamm ja Getriin Marii Lessing.