Täna kell 10 antakse start poolpikale – SiS IRONMAN 70.3 Otepää presented by Ferroline Group – triatlonile. Startis on üle 650 osaleja 25 riigist. Lisaks individuaalvõistejatele osalevad enam kui 60 spordiklubide, ettevõttete, riigiasutuste, sõprade ja perede võistkonda, kus triatloni alad on jagatud võistkonna liikmete vahel.

IRONMAN 70.3 miili pikkune triatlon ehk poolpikk triatlon koosneb 1,9 km ujumisest, 90 km rattasõidust ning 21,1 km jooksust ning 6. augustil selgitatakse selle distantsi Eesti meistrid triatlonis.

Eestis esimest korda toimuv IRONMAN sarja triatlon poolpikal distantsil toob meeste ja naiste arvestuses starti professionaalsed triatleedid üle maailma nii meeste kui ka naiste arvestuses, kes on mitmel korral võitnud IRONMAN sarja suuri tiitleid ning stardis on nii individuaal- kui ka võistkondlikus arvestuses praktiliselt peaaegu kõik Eesti parimad triatleedid.

Lisaks Eesti meistritiitlitele jagatakse Otepääl vanuseklasside parimatele 35 kohta IRONMAN 70.3 World Championship maailmameistrivõistlustele 2017. aastal. IRONMAN 70.3 Otepää on ka triatloniklubide sarja IRONMAN TriClub Challenge parimate klubide arvestuse osavõistlus.

Hea teetähis on see triatlon Tanel Padarile, kes on valmistunud stardiks terve selle aasta ning lisaks kolmele triatloni alale annab Padar ja The Sun ka tasuta kontserdi Pühajärve ääres.

Homme kell 10 algavad Grüne Fee IRONKIDS võistlused, kus on stardis ligi 200 last ja noort. Kell 13 toimub lühitriatlon 4:18:4 Otepää, kus tuleb ujuda 400 meetrit, rattaetapp on 18 km ja jooks 4 km.

Kõikidele võistlustele on võimalik veel kohapeal võistluskeskuses registreeruda.