Austraalias veedetud aega hindab Kivioja ainult ülivõrdes. „Nägin kuidas töötab maailma paremik ja nendega koos treenides sain ennast tõsiselt proovile panna. Õppisin iga päev midagi uut. Kõik olid väga abivalmid ja andsid mulle palju kasulikke nõuandeid,“ räägib Kivioja. „Keskkond oli väga professionaalne, sest kõik on ju professionaalid,“ rõhutab Kivioja ning jätkab sealsete teeningute kirjeldamist: „Igal tegevusel oli eesmärk ja kõike tehti väga keskendunult ja suure pühendumisega. Võti oli järjepidevus. Suur rõhk oli ka taastumisel ja puhkusel.“

Austraalia treeningute mõju on Kaidi puhul eriti tuntav just jooksurajal. Vaid aastaga on tema aeg 10 km jooksuosal paranenud võistlustel keskmiselt pooleteise minuti võrra. „Nüüd oleks tarvis veel ujumine ka järele aidata ning võiks hakata ennast juba 100 protsenti triatleediks nimetama,“ naljatab Kivioja.

Tugevamatega koos treenimisel nägi eestlanna lisaks füüsilisele arengule edasiminekut ka psühholoogiliselt. „Sain juurde palju enesekindlust ning kasvatasin endale paksemat nahka. Samuti sain kinnitust, et ma ei tee siin kodus valesid asju ja treener Margus Tamm on mulle väga hea treener,“ arutleb Kaidi uudsest kogemusest tekkinud järeldusi.

Rakverest pärit Kivioja käesoleva hooaja eesmärgiks on jätkuvalt teha endast parim, et pääseda 2016. aasta Rio olümpiale. Selleks, et olümpiale kvalifitseeruda, tuleks eestlannal ITU punktitabelis tõusta esmalt 130 parema sekka. Hetkel on Kivioja 192. kohal ning top 130-st lahutab teda 315 punkti. Viimane tähendab Kaidi sõnul paari esikümne kohta Euroopa karikaetappidelt.

Järgmise võistlusstardi teeb Kivioja juba 13. juunil Bakuus Euroopa mängudel. Päev hiljem on Bakuus stardis ka meie teine olümpialootus Aleksandr Latin.