Tartumaalt pärit Räppo ja Kevin Vabaorg tegid head tööd juba ujudes, olles nende 11 noortriatleedi hulgas, kes 14 sekundi sees esimestena ujumisetapilt vahetusalasse tormasid. Kaotanud kiivri kinnitamisega lähikonkurentidele mõned sekundid suutis Räppo end siiski kiiresti koguda ning rattarajal taas liidergruppi tõusta.

Jooksurajal peremehetses juba Räppo. Kiirendades sobilikul hetkel venelase Vasili Krestjaninovi ees, oli võistluse saatus otsustatud. Võitja lõpuaeg 59 minutit ja 33 sekundit. Noor idanaaber kaotas eestlasele finišis 18 ja hea jooksuga kolmandaks tõusnud poolakas Kamil Damentka 29 sekundit. Vabaorg lõpetas kuuenda kohaga.

Pärast võistlust tunnistas Räppo, et päris esikohta ta sellelt võistluselt ei oodanud, mistõttu oli võit seda magusam. „Jooksurajal suutsin juba 500 meetrit pärast teist vahetusala venelasega vahe sisse teha. Tundsin head minekut ning vajaliku tempo hoidmisega probleeme ei tekkinud. Seetõttu tundsin ennast jälitajate ees juba 1,5 km enne lõppu küllaltki turvaliselt.“

Räppo võit on seda tähelepanuväärsem, et varasemalt pole ühelgi Eesti meestriatleedil õnnestunud juunioride arvestuses Euroopa ega maailma karikaetappi võita. Naistest sai sellega viimati hakkama Kaidi Kivioja, aastal 2012, samuti Kupiškis.

Naisjuunioridest olid nädalavahetusel eestlastest parimad Eleri Etverk ja Paula-Brit Siimar vastavalt viienda ja kuuenda kohaga.