Ironman Austria viiendana lõpetanud Marko Albert näitas kiiret aega.
Enam kui 3000 osavõtjaga võistlusel lasti esmalt rajale profid, kus oodatult kõrget ujumistaset näitas taaskord Albert. 3,8 km pikkuse ujumisdistantsi läbimiseks kulus Eesti triatleedil 44 minutit ja 19 sekundit. Temast nobedam suutis vees olla üksnes brasiillane Luiz Fransisco Ferreira ja sedagi vaid kahe sekundi võrra.

Rattarajal pani koheselt meeletu tempo peale võistluse üks suurfavoriite, 2005. aasta Hawaii Ironmani võitja, Faris Al-Sultan, püüdes sellega eliitgruppi kiiresti laiali lõhkuda. Sakslase tempo hakkas alates 40. kilomeetrist ülejõu käima ka Markole ning varasemalt seitsme mehelises liidergrupis pedaalinud eestlane kaotas liidrile peagi juba kahe minutiga.

Rattarajal Markol täna konkurentsis püsida ei õnnestunudki ning vahe esimestega kärises üha suuremaks. Jooksuetapile minnes oli Albert kukkunud kümnendaks, liidrist Ivan Ranast maas 19 minutit ja 52 sekundit. Rattasõidu esimesel 90 kilomeetril domineerinud Al-Sultani käsi kais aga veelgi kehvemine – nimelt oli sakslane 140. kilomeetril sunnitud võistluse tehniliste probleemide tõttu katkestama.

Jooksuetapil oli Albert jällegi löögihoos ning hakkas pingereas jõudsasti ülespoole kerkima. Poole maa peal oli eestlane üheksas ning 10 km enne lõppu juba seitsmes, seejuures reaalse võimalusega püüda kinni eespool aeglasemalt liikuvat belglast Bert Jammaerit ja ukrainlast Anton Blokhinit. Raja lõpuosas head jooksukiirust näidanud Albertil õnnestuski eelnimetatud konkurentidest mööduda, mis andis talle võistluse kokkuvõttes viienda koha. Finišiaeg 8:12:57 tähendab ühtlasi Eesti läbi aegade kolmandat tulemust täispikal triatlonil!

Ironman Austria võidu võttis alates rattaetapi teisest poolest juhtinud Ivan Rana, saades lõpuprotokolli kirja muljetavaldavalt võimsad numbrid 7:48:43. Kiire Klagenfurti raja suutis alla 8 tunni läbida ka teisena lõpetanud sakslane Christian Kramer (7:54:31). Kolmandana ületas lõpujoone sloveenlane David Plese´i (8:02:54), kes kohe sealsamas finišikoridoris ka oma tüdruksõbrale abieluettepaneku tegi.

Naiste arvestuses krooniti Ironman Austria võitjaks ameeriklanna Linsey Corbin rajarekordiga 8:42:42.