Loode-Inglismaal, Boltonis toimuva võistluse kasuks otsustas Kotšegarov eelkõige põhjusel, et see sobis ajaliselt talle kõige paremini. „Hea tulemuse korral jääb mul piisavalt aega teha korralik Hawaii ettevalmistus,“ põhjendas Kirill oma valikut võistelda Ironman UK-l.

Hea tulemus, mis tagaks tõenäoliselt kohese kvalifikatsiooni Hawaiile, saab Kotšegarovi hinnangul olla Boltonis üksnes võit. „Et kvalifitseeruda esimese lainena, on mul UK-st vaja korjata maksimumpunktid,“ räägib ta oma hetkeseisust Hawaii kvalifikatsioonitabelis. „Kui punkte tuleb vähem, pean lootma, et saan peale teise kvalifitseerumise lainega,“ lisas eestlane.

Juba teisipäeval võistluspaika saabunud Kirilli võimalusi peaks oluliselt tõstma Boltoni raske rattarada, mis temale kui tugevale ratturile peaks kindlasti sobima. „Teadsin, et rattarada on raske. Täna sõitsin ühe ringi läbi ja pean tõdema, et see on raskeim rada, kus olen võistelnud. Isegi Lanzarote tundub üpris leebe selle kõrval,“ kirjeldab Kirill oma esimest treeningsõitu pühapäevasel võistlusrajal.

Boltonis toimuva Ironmani teeb Kirilli jaoks huvitavaks ka fakt, et teadaolevalt pole ükski eestlane saareriigis veel Ironman võistlusel osalenud. Lisaks on juba kümnendat korda toimuval Ironman UK-l tänavu stardis ka palju tugevaid konkurente eesotsas käesoleva võistluse kahekordse võitja Daniel Halksworthiga.

Kirilli enda jaoks on pühapäevase võistluse näol tegemist hooaja teise täispika triatloniga. Mai keskpaigast on eestlasel kirjas kaheksas koht Lanzarote Ironmanil, millega ta ise toona rahule ei jäänud. Võimalust paremaks esituseks näeb Kirill just nüüd Boltonis.

„Olen katsunud arendada kolme ala korraga. Erilist rõhku pole ühelegi alale eraldi pannud,“ räägib Kirill oma viimase aja ettevalmistusest. „Jõusaalitreeninguid on olnud natuke rohkem, kilo jagu liha on juurde tulnud. Sellest peaks abi olema kõikide alade puhul,“ usub Kotšegarov.

Tänavuse Ironman UK start antakse meie aja järgi pühapäeva varahommikul kell 8.00. Otseülekannet Kirilli võistlusest saab jälgida ironman.com kodulehekülje vahendusel.