Korralikku võistluspinget jätkus suvises Viljandis üksnes esimeseks osaalaks, kui 1,5 km ujumisetapilt väljus 20 minutit ja 3 sekundit pärast stardipaugu andmist veest esimesena Igor Sysoev. Tõsi, eelnevalt olid ujumisega juba ühele poole saanud ka meie eliitässad Marko Albert ja Aleksandr Latin, kuid nemad startisid Viljandis seekord võistkonna koosseisudes. Individuaalarvestuses järgnesid Sysoevile väikeste vahedega aga Arthur Kooser, Hans Korman ja Kirill Kotšegarov.

Siit peale algaski Kotšegarovi šõu. Rattaraja ainsana alla ühe tunni läbinud Kotšegarov pööras 40 km maantesõiduga 56 sekundilise kaotuse pea minuti suuruseks eduks talle jooksurajale järgnenud Kooseri ees. Jooksurajal domineeris möödunud aasta võidumees aga veelgi kindlamalt, kulutades 10 km läbijooksmiseks 35 minutit ja 30 sekundit. Oma käigu lülitas Viljandi linnatänavatel sisse ka ujumisega aega kaotanud Harri Sokk, kuid sellest, millest täna piisas Arthur Kooseri vastu, ei piisanud kindlasti mitte Kirilli vastu.

Nii kindlustaski Kirill Kotšegarov endale teist aastat järjest olümpiadistantsi Eesti meistritiitli, saades võiduajana kirja numbrid 1:56:09. Korraliku ratta- ja jooksosa teinud Harri Sokk finišeerus teisena, Kirillist taga 4 minutit ja 14 sekundit. Ujumisetapi võitnud Sysoev, kes rattasõiduga kõvasti positsioone loovutas, tõstis ennast hea jooksuga jällegi kolmandaks (ajaks 2:02:44), tõrjudes sellega poodiumilt Arthur Kooseri.

Naiste võistlusel oli ettearvatavalt oodata Kaidi Kivioja jõudemonstratsiooni ning viimast Rakverest pärit esitriatleet Viljandis ka pakkus, võites tänavuse Eesti meistritiitli enam kui 20 minutilise eduga järgnevate konkurentide ees. Seejuures tegi Kaidi asjad selgeks juba ujumisetapil, kus vahe teisena veest väljunud Sirlet Viilase ees oli kärisenud juba pea neljale minutile.

Kaidi lõpuaeg finišis oli 2:11:38, mis võistluse üldkokkuvõttes tähendas 15. kohta. Valgas poolpika triatloni meistritiitli võitnud Sirlet Viilas lõpetas täna Viljandis teisena (aeg 1:32:22), kolmandana saabus finišisse Ursel Velve ajaga 2:37:14.
Noorte arvestuses läksid Eesti meistritiitlid Henry Räppole ja Rahel Kallasele. Teguse võistluspäeva lõpetanud lastedistantsil olid kiireimad Johan Tamm ja Merilii-Mai Kivimets.