Kuigi Kotšegarov käis enne triatloniga alustamist ujumistrennides Järveotsa Ujumisklubis, jäi ta enda sõnul mingis arengustaadiumis pidama, hakates otsima muud väljakutset. Joosta ja rattaga sõita on talle alati meeldinud.

Kotšegarov peab oma füsioloogiliseks eripäraks seda, et ta ei ole kõige parema liikumisega läbi vee, kuigi kõik maapealsed füüsilised testid väidavad vastupidist.

“Ma võin seal punnida päris palju, aga iga sekund ja minut vajavad päris suurt pühendumist. Võin seda arendada, aga teatud piirini,“ räägib Kotšegarov.

„Meil on Marko Albert, kes on muidugi ujumisega meeletut tööd ka teinud, ta liigub niimoodi läbi vee, et oi-oi-oi! Kui mu füüsiliste testide tulemusi vaadata, siis peaksin olema maailma eliit. Reaalselt jään aga kuskil 5 minutit maha esimesest ujujast. Ujumine on nii tehniline ala.”

Lisaks tehnikale kuulub tänapäeval pea iga spordiala tulemuslikkuse hulka ka hoolikalt valitud varustus. Loe edasi siit, millist spordivarustust Kirill ujumises kasutab.

Ironman triatlon koosneb 3,86 km ujumisest, 180,25 km rattasõidust ja 42,20 km jooksmisest. Hawaii Ironmani nimetatakse ka täispika triatloni MM-iks. Kokku on 8. oktoobril toimuvaks võistluseks kirja pannud end seitse eestlast. Lisaks Kotšegarovile stardivad veel Marko Albert, Alo Alunurm, Marek Antoniak, Valdur Jaht, Rait Pallo ja Heiko Sepp.