Vaatamata pikale hooajale oli Saaremaa duatloni stardis arvestatav osa Eesti triatloni koorekihist. Nii olid kohale sõitnud tiitlikaitsja Mart Suurkivi, tugeva ratturina teada-tuntud Harri Sokk, aga ka läbimurdehooaja teinud Henry Räppo ja Kevin Vabaorg. Naistest oli üle nelja aasta taas duatlonivõistluse stardis Kaidi Kivioja, kes naudib juba hooajajärgset puhkust.

Kivioja võitiski karjääri kolmanda duatloni meistritiitli veenva eduga teisena lõpetanud Alma Sarapuu ees, olles kiireim naine nii 8 kui 4 km jooksuetappidel ning nende vahele jäänud 33 km pikkusel rattarajal. Ajaga 1:40.52 finišeerinud Kiviojast olid Saaremaal nobedamad kõigest seitse meesvõistlejat.

Neist seitsmest alustasid võistlust kõige paremini tulevikulootus Henry Räppo, tiitlikaitsja Suurkivi ning 24-aastane üllatusmees Timmo Jeret, kes alles mullu osales elu esimesel triatlonivõistlusel.

33 km rattarajal näitas Jeret, kes ratturina võitnud noorte- ja juunioride klassis koguni 40 Eesti meistrivõistluste medalit, ülejäänute ees enam kui poole minutilist paremust. Üllatuslikult läbis Jeret kiireima ajaga ka viimase 4 km jooksuosa ning tuli Räppo ees napi eduga duatloni Eesti meistriks.

Jereti võiduaeg 1:33.29. Räppo kaotas talle 4 sekundiga, kolmandana lõpetanud Sokk ühe minuti ja 52 sekundiga. Päeva esimeses pooles toimunud sprindidistantsil olid kiireimad Johannes Sikk ja Merili-Mai Kivimets.

Saaremaa duatloniga mälestatakse „Estonial“ hukkunud Jaan Pehki ja Kristjan Raiendit, kelle osavõtul selgitati 1994. aastal Saaremaal välja esimesed Eesti meistrid duatlonis.