„Üheksas koht on küll kehvem kui eelmise aasta neljas koht, aga võistlusega olen rohkem rahul. Konkurents oli tugev ja ma olin selles sees,“ rääkis rahulolev Kivioja, kes kahe nädala tagusel Leedsi MM-etapil lõpetas olümpiadistantsi 16. kohaga, vahetult pärast võistlust.

Võitjale Laura Lindemannile finišis 33 sekundiga kaotanud eestlanna väljus Düsseldorfis veest viimaste hulgas, ent tõusis päeva parima rattaaja toel kiiresti juhtgruppi. Jooksudistantsi esimesel kolmandikul veel liidrite tempos püsinuna tuli lõpu poole siiski nobedamatele konkurentidele mõned kohad ära anda.

„Kaotus ujumises oli küll 40 sekundit, aga teisel rattaringil jõudsin esimesse gruppi,“ kommenteeris Kivioja võistluse käiku. „Ratta alguses pidi natuke rohkem vaeva nägema, aga teine pool oli üsna kerge, tundus, et kõik mõtlesid juba jooksu peale. Ja jooks oli kiire. Andsin endast kõik ja tasuks üheksas koht. Muidugi tahaks alati rohkem, aga praegu olen ma selle tulemuse üle väga õnnelik.“

Võistluse läbimiseks kulus Kiviojal kokku üks tund 4 minutit ja 8 sekundit, poodiumikoht jäi täpselt poole minuti kaugusele. Euroopa meistrivõistluste esikolmikusse mahtusid lisaks Lindemannile veel Jolanda Annen Šveitsist ja Vendula Frintova Tšehhist.

Järgmisena stardib Kivioja kahe nädala pärast kodusel Euroopa karikaetapil Tartus, kus kaitsmist ootab mullune esikoht.