Otsustavad hetked naiste sprindivõistlusel said alguse viimasel kilomeetril, mil seni koos püsinud ja tööd teinud viieliikmeline liidrite grupp itaallanna Angelica Olmo spurtimisel koost lagunes. Kivioja, kes oma nõrgimal alal ujumises loovutas seekord parematele kõigest 14 sekundit, jäi inglanna Chloe Cooki ja ameeriklanna Chelsea Sodaroga võitlema kahe viimase poodiumikoha eest. Venelanna Ekaterina Maktiukh lootused viiendast kohast kõrgemale tõusta kustusid juba enne lõpusirgele jõudmist.

Kahel viimasel aastal Tartus poodiumile jõudnud ning mullu võidurõõmu maitsnud Kiviojal lõpuspurdiks sedapuhku varukäiku ühes paari teravate jalgadega ei jagunud. Viimasel sajal meetril liikusid Cook ja Sodaro nobedamalt ning võtsid esimesena lõpetanud Olmo järel hõbeda- ja pronksivärvi kohad. Kivioja lõppajaks märgiti finišis 1:01.57, võitja aeg oli 1:01.48.

Kolm tundi hilisema meeste võistluse võitis ajaga 55.32 sakslane Valentin Werz. Eestlaste parimana lõpetas Henry Räppo, kaotades esimesele minuti ja 47 sekundiga. Kevin Vabaorg oli 39., Hans Korman 45., Arthur Kooser 49. ja Johannes Sikk 50. Kokku startis meeste võistlusel 64 triatleeti.

Päev varem toimunud Tartu Mill Triathloni põhidistantsil, mis ühtlasi oli ka Eesti karikasarja kolmandaks etapiks, osutusid parimateks Ivo Suur ja Eleri Etverk. Kokku startis laupäevasel põhidistantsil ligemale 400 triatlonisportlast ja -harrastajat.