Rahvusvahelise Triatloni Liidu ITU talitriatloni EM-i on järjepidevalt korraldatud juba viimased kümme aastat, sealhulgas 2013. aastal Tartus, kus toona domineerisid Venemaa sportlased, hõivates meeste arvestuses kõik poodiumikohad.

Ka tänavu Otepääl on peafavoriidid taaskord venelased eesotsas Pavel Andreeviga, kes võitnud EM-il kulla viimased viis aastat järjest. Peale idanaabrite on talitriatlonitel alati ohtlikud veel norralased ning üllatuslikult Itaalia esindajad, kes, tõsi küll, viimasel EM-il Hispaanias eliitarvestuses kaasa ei teinud.

Lisaks talitriatloni vana maailma meistritiitlile selgitatakse Otepääl välja ka tänavused Eesti tiitlivõitjad. Aasta tagasi nappides lumeoludes peetud Eesti meistrivõistlustel suutis parima ajaga finišeerida Sander Linnus, kes edestas põnevas lahingus suvistel triatlonivõistlustel silma paistnud Urmas Utarit ja 2014. aasta Tartu Maratoni nelikürituse võitjat Allar Sood.

23. jaanuari võistluspäev Tehvandil algab juba kell 9 hommikul juuniorite stardiga, kellele järgnevad paratriatleedid ning seejärel naiste ja meeste eliitvõistlejad. Päeva viimases, viiendas stardis lähevad rajale vanusegruppide esindajad.

Võistlusele registreerimine on avatud kuni 10. jaanuarini 2016 ning registreerida saab läbi Eesti Triatloni Liidu (e-posti aadress: info@triatlon.ee, telefon: 56 951 593). Võistluspäeval kohapeal täiendavat registreerimist ei toimu.

Kogu informatsioon Otepää talitriatloni kohta on leitav aadressilt wintertriathlon.meieliigume.ee.