Juba varakevade alguses, mil Saksamaa aasta parim sportlane teatas kodumaisel Challenge Rothil osalemisest, oli kõigile selge, milliste eesmärkidega Pekingi olümpiavõitja ning nüüdne pikamaatriatloni valitseja starti minna kavatseb. Ülipopulaarne Challenge Roth on tuntud oma kiire raja poolest, millest annab tunnistust ainuüksi fakt, et ka varasem maailmarekord 7:41.33 oli püstitatud just Rothis.

Enam kui 200 000 pealtvaataja toel pani 34-aastane Frodeno gaasi põhja kohe alguses, ujudes 3,8 km 45 minuti ja 22 sekundiga. Rattarajal lisas Tour de France´i stiilis kaasaelamist nautinud sakslane tempot veelgi ning läbis 180 km trassi fenomenaalse 4 tunni ja 8 minutiga. Maratonijooksule kulus lendaval „Frodol“ 2 tundi ja 38 minutit.

Näis, et ühtegi rasket hetke Frodenol pika võistluspäeva vältel ei tekkinudki. Isegi kuumades oludes joostud maratonidistants kulges sakslasel pealtnäha mängeldes. Ainult temale omase stiili ja võiduröögatuse saatel finišijoont ületades näitas kell uskumatuid numbreid 7:35.39. Kaasamaalase Andreas Raelerti senine rekord oli löödud pea kuue minutiga.

„Tänane võistlus oli meeletult raske ja tegin füüsiliselt endale palju haiget. Aga keegi ei jaga sulle rekordeid niisama,“ kommenteeris õnnelik, ent kurnatud võidumees finišis. „Hetkel sooviksin ainult tooli, millele istuda. Ma lihtsalt pean saama kuhugi istuda.“

Suurepärase tulemuse ja ajaloolise hetkega sai Rothis hakkama ka teisena lõpetanud Joe Skipper, kellest sai esimene Suubritannia triatleet, kes täispika triatloni ajaga alla 8 tunni läbinud. Skipperi tulemus 7:56.23.