Verevi järves ujutud 750 meetrit võistluse lõppjärjestuse kujunemisele suurt mõju ei avaldanud. Soliidse eduga jõudis esimesena vahetusalasse tugeva ujumistaustaga Karel Seli, ent kõigest üheksa sekundit hiljem oli kohal ka suufavoriit Henry Räppo. Nii said olulised sündmused alguse 20 km rattatrassil Elvast Rannu suunas ja tagasi.

Tuulessõidu keeluga rattaetapil pedaalis end aega viitmata juhtpositsioonile hetkel meie kõige andekam triatlonijuunior Räppo, kes omaealiste Euroopa karikaetapilt Ungaris naases möödunud nädalal kõrge seitsmenda kohaga. Räppo jõudis teise vahetusalasse koguni minut enne Artur Kooserit, seejärel saabusid väikeste vahedega Kevin Vabaorg, Denis Danilkin ja Johannes Sikk.

Elva linnastaadioni kõrval asuvas parkmetsas läbitud nelja 1,2 km jooksuringiga suurendas Räppo oma edumaad ülejäänute ees veelgi. Räppo tempot suutis hoida vaid üks võistleja – viiendana jooksurajale liikunud Sikk, kes ise Elvast pärit ning seetõttu kohati keerukavõitu rajaprofiiliga nüanssideni tuttav. Räppost vaid üks sekund nõrgem jooksuaeg tõstis Siku kodupubliku suureks rõõmuks teisele kohale, ehkki heale sõbrale ja konkurendile tuli finišis võistluse kokkuvõttes siiski minuti ja 51 sekundiga alla vanduda.

Võidumees Räppo lõpuajaks märgiti finišis 0:56:35, teisena lõpetanud Sikk sai kirja numbrid 0:58:26. Ajaga alla ühe tunni läbisid võistlusraja veel Kevin Vabaorg ja Denis Danilkin. Esikolmikut ootab nüüd ees väikene puhkus, et siis ülejärgmisel nädalal Riias, juunioride Euroopa karikaetapil startida.

Üldjärjestuses 22. lõpetanud Eleri Etverk oli taaskord kiireim naiste hulgas. Võiduajaga 1:06:33 lõpetanud Etverkile oli see tänavuses karikasarjas koguni neljandaks etapivõiduks, millega ta on enne finaaletappi Mellistes endale sarja üldvõidu juba kindlustanud.