Juba stardis võis eeldada, et heitlus finaaletapi võidu nimel saab toimuma üksnes Suurkivi ja Soku vahel. Käesoleval hooajal suurepärases vormis olnud, ent talumatult palju ebaõnne üle elama pidanud Sokk oli kahe kange duellis kerges eelisseisus, seda tänu tugevale rattasõidule, millega Tallinna mees on varasemaltki dutaloni- ja triatlonivõistlustel edu saavutanud.

Esimene 8 km jooksuetapp oli siiski hea jooksjana tuntud Suurkivi leib ning vahe peamise konkurendiga kärises ruttu 45-sekundiliseks. Et ees ootas aga 33 km rattadistants, mõistis liider ka ise, et kättevõidetud edust jääb Soku vastu tõenäoliselt väheks. Nii juhtuski, et Sokk püüdis kiire rattasõidu toel liidri peagi kinni ning vaid hetk hiljem ta läinud oligi.

Viimane 4 km jooksuosa oli Harri Sokule üksnes vormistamise küsimus ning ajaga 1:33.21 finišeerinud Sokk edestas teisena lõpetanud Suurkivi 4 minuti ja 4 sekundiga. Kolmandana jõudis finišisse Toomas Loho ajaga 1:44.06.

Vaatamata allajäämisele Sokule oli teine koht Suurkivile piisav, et tagade endale tänavuse duatlonisarja karikavõit. Vaid napid kuu aega varem tuli Suurkivi karikavõitjaks triatlonisarja üldarvestuses.

Ka naiste arvestuses ei pakkunud heitlus esikohale seekord väga suurt pinget. Erinevalt meeste võistlusest, kus asjad tehti klaariks rattasõiduga, sai siin määravaks Katrin Zaitseva üleolek jooksuetappidel, millele ülejäänud naised, eesotsas Laura ja Rahel Kallasega, vastata ei suutnud.

Lõppajaga 1:55.34 finišeerinud Zaitsevale järgnesidki teise ja kolmandana õed Kallased. Duatloni karikasarja üldvõitjaks kroonitud tartlanna Karmen Aavik Saaremaal kaasa ei teinud.

Saaremaa duatloni näol on tegemist ühtlasi ka Jaan Pehki ja Kristjan Raiendi mälestusvõistlusega, kuna just nende meeste osavõtul selgitati 1994. aastal Saaremaal välja esimesed Eesti meistrid duatlonis. Paraku jäi Saaremaal toimunud võistlus meestele aga viimaseks. Mõlemad triatleedid hukkusid 28. septembri „Estonia” katastroofis, mille pardal oldi teel Saksamaal toimuvatele võistlustele.