Auhinnagalale võimalikku tunnustust kätte saama sõidab Eesti Triatloni Liidu president Margus Lepik.

Alaliidu presidendi sõnul jõudis Eesti triatlonielu tänavu uuele tasemele nii võistluste korraldamise, samuti tippsportlaste ja noorte sportlike saavutuste osas. „Aastal 2016 oli Eesti triatlon esindatud Rio olümpial, saavutati kõrged kohad Euroopa meistrivõistlustel, võideti esmakordselt Euroopa karikaetapp, kaks proffi ja viis harrastajat startisid Hawaii Ironmanil, noored esinesid tublilt Baltimaade ja Euroopa juuniorite karikaetappidel,“ toob Lepik välja mööduva aasta kordaminekud.

Lisaks tunnustas Lepik ka kodumaiseid triatloniürituste korraldajaid, kes suutsid koostöös alaliiduga tuua Eestisse Ironman 70.3 võistluse, Euroopa karikaetapi, Euroopa meistrivõistlused talitriatlonis ja Baltimaade meistrivõistlused triatlonis. Kõrget korraldusetaset hoiti triatloni ja duatloni karikasarja etappidel ning mitmetel teistelgi multispordiüritustel.

Ürituste heast korraldustasemest annab märku 23. jaanuaril Otepääl toimunud talitriatloni Euroopa meistrivõistlused, mis Euroopa Triatloni Liidu juhatuse poolt nimetati 2016. aasta üheks parima triatlonivõistluse nominendiks Euroopas.

Euroopa Triatloni Liidu galaüritus Roomas toimub 18. veebruaril 2017.