Möödunud hooajal rohkelt põnevust pakkunud triatloni karikasari algab tänavu 20. juunil Valgas ning rändab seitsme etapi jooksul läbi sellised Eestimaa sportlikud paigad nagu Viljandi, Tartu, Paide, Harjumaa, Rõuge ja Elva. Valitseva karikavõitja au asub eeldatavalt kaitsma ka Hans Korman, kes just Elva finaaletapiga suutis endale 2014. aastal Mart Suurkivi ees napi, ent üldvõiduks vajaliku punktiedu tagada.

Oodatult kannavad rahvarohkete triatloniürituste traditsiooni suve jooksul edasi Tartu kesklinnas toimuv Mill Triathlon ning populaarne Pühajärve TriSmile nädalavahetus. Juba aastaid Eesti kõige osalejarohkema triatlonivõistluse tiitlit kandev Pühajärve TriSmile Triatloni põhidistantsil tegi mullu kaasa peaaegu pooltuhat võistlejat.

Üha kõrgemat taset nii võistluskorralduse kui tulemuste, samuti osalejate arvu poolest on oodata ka Eesti ainsa täispika triatloni osas Keilas. Tänavusest hooajast Triathlon Estonia nime kandev võistlus on muutumas järk-järgult rahvusvahelisemaks, olles 2014. aastal toonud võistlejaid stardijoone taha ka Soomest, Lätist, Valgevenest, Tšehhist, Prantsusmaalt ja Venemaalt.

Euroopa triatlonikarusellis tiirlevatele profivõistlejatele on huvilistel taaskord võimalik tkaasa elada ka rahvusvahelisel Euroopa sprindietapil Tartus, kus elu kõrgeimat kohta läheb eestlastest püüdma jällegi Kaidi Kivioja. Mullu lõpetas Kaidi Tartus seitsmendana.

Ehkki traditsioonilises formaadis triatlonivõistlused saavad õige hoo sisse alles maikuu lõpus ja juuni alguses, on mitmekülgset liigutamist ihkaval spordisõbral võimalik oma esimesed stardid teha veebruaris ja märtsis aset leidvatel talitriatloni võistlustel. Kevadkuudel lisanduvad neile ka juba duatlonisarja etapid.

2015. aasta triatlonikalendriga saab tutvuda Eesti Triatloni Liidu koduleheküljel www.triatlon.ee.