Esmakordselt Balti riikide, sealhulgas Valgevene vahel korraldatavad ühised meistrivõistlused on palju võlgu Pärnumaa mehele Enn Kübarale, kes tublid kümmekond aastat on hoidnud elujõulisena Balti karikasarja triatlonis. Just tänu Balti karikasarjale on meie triatlonisuhted naaberriikide harrastajate ja sportlaste vahel säilinud tihedad.

62-aastane Enn on ise elupõline pärnakas, kelle argipäevad mööduvad töö- ja tehnoloogiaõpetaja ametikohal Pärnu Ülejõe põhikoolis. Samuti on ta Eesti ühe vanema triatloniklubi „Raudmees“ asutajaliige. Sportlik on Enn olnud juba alates nooruspõlvest ning oma laste õhtusel on ta ka ise Balti karikaetappidel regulaarselt osalenud. Mullu õnnestus sarja üldkokkuvõttes koguni oma vanuseklassi parimaks tulla.

Balti karikasari ongi Ennu sõnul eelkõige mõeldud harrastajatele ja noortele. Just harrastajate hüppeline tõus on aidanud väikesel sarjal ellu jääda ning noortele spordipoistele ja -tüdrukutele on jõukatsumised naaberriikide eakaaslastega reeglina esimesed võimalused rahvusvahelise konkurentsi nuusutamiseks.

Baltimaade ühisprojektil on olnud nii paremaid kui kehvemaid aegu - nagu iga muugi asjaga siin elus. Eks asjade ladusat kulgu on Ennu sõnul raskendanud korraliku korraldusorganisatsiooni puudumine, riikide alaliitude erinevad prioriteedid ning kahtlemata niigi tihedad võistlusgraafikud, kuhu eraldi Balti sarja etappe on osapooltel raske planeerida.

Ent nädalavahetuse Baltimaade meistrivõistlused Valgas, mille raames jagatakse esmakordselt rahvusvahelise triatloniorganisatsiooni ETU punkte, on uus etapp Balti riikide triatloniajastus ning näitab selgesti, et Enn on oma entusiasmist ja tahtest asja õiges suunas ajanud.

Tänavustele Baltimaade meistrivõistlustele antakse start laupäeva õhtupoolikul kell 18:00, mil rajale sööstavad eliitsportlased ühes juunioride ja noorte A klassi võistlejatega. ajakava. Pühapäeval jätkuvad juba võistlused Eesti triatloni karikasarja arvestuses.

Tänavune ETL-i karikasari koosneb kokku seitsmest etapist. Igale etapile on võimalik registreeruda alaliidu kodulehekülje võistluskalendri alt. Alaliidu koduleheküljelt on leitav ka eraldi info Balti karikasarja kohta.