Oma järjekordse aasta parima meestriatleedi tiitli pälvinud Alberti säravaim sooritus jäi sel hooajal märtsikuu esimesse nädalasse, mil Eesti parimal raudmehel õnnestus Uus-Meremaa Ironmanil saavutada elu esimene täispika triatloni MK-etapivõit.

Kokku osales Albert tänavu kolmel Ironman võistlusel, lisades Uus-Meremaa võidule veel Austrias saavutatud viienda ja Hawaii MM-i 19. koha. Lisaks tegi ta kaasa ka kaks poolpika triatloni MK-etappi ning tuli Viljandi triatlonil meeskonna arvestuses Eesti meistriks.

Kaidi Kivioja valikul Eesti parimaks sai määravaks ainuüksi fakt, et koduses konkurentsis Rakvere neiu endale lähemale kui 5 minutit ja 27 sekundit sel hooajal finišis kedagi ei lubanud. Aastast 2014 jääb Kiviojale kindlasti meelde ka elu parim Euroopa karikaetapi tulemus Tartu sprindietapilt ning karjääri esimene mõõduvõtt maailma absoluutse paremikuga Stockholmi World Triathlon Series sarjas.

Ka parima treeneri auhind läks juba mitmendat aastat järjest samale mehele. Valituks osutus taaskord Jüri Käen, kelle käe all treenib hetkel enamik meie triatlonitippe. Jüri fenomeni seletab ilmekalt lahti tõsiasi, et Eesti pikamaatriatloni ajaloos on tema käe all viiest täispika suunitlusega treeninud mehest tervelt neli jõudnud Ironmani võiduni ning kõik viis on kvalifitseerunud ka Hawaii Ironmanile.

Triatloniaasta suurim ja uhkeim karikas, hooaja parima klubi karikas, läks seekord Tartu Ujumisklubi valdusesse, kelle kasvandikud avaldasid ühtlasi eraldi tunnustust oma treenerile ja eestvedajale Geil Siimule.