Neljandat korda toimunud Otepää triatlonivõistlusel saavutas esikoha lätlane Rinalds Sluckis, kes läbis 1,9 kilomeetrit ujudes, 90 kilomeetrit jalgrattal ja 21,2 kilomeetrit joostes ajaga 4:11.39.

Teise koha sai Eesti meistritiitli pälvinud Timmo Jeret (4:12.57) ja kolmanda hispaanlane Ricard Costa Puigpelat (4:16.03).

Naiste seas tuli esimeseks Maria Jänese (04:46:08), teine oli venelanna Daria Chunareva ajaga 04:52:41 ja kolmas Shannon Proffit (04:52:59) Uus-Meremaalt.

Eesti Meistrivõistlusete triatloni poolpika distantsi arvestuses olid meestest parimad Timmo Jeret ajaga 04:12:56, talle järgnes Rauno Pikkor ajaga 04:22:26 ja kolmandaks tuli Raul Ruubel (04:26:12).

Naistest võitis Eesti Meistrivõistluse arvestuses Maria Jänese
ajaga 04:46:08, teisele kohale tuli Anette Zukker (05:08:34) ning kolmandaks tuli Merli Randoja ajaga 05:12:24.

"Tänane osalejaterekord on suur rõõm ja tõestus tõusvast ja tugevast triatlonikultuurist Eestis," sõnas Ironmani sarja Eesti võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. "Tore on see, et pealtvaatajaid said võistlust nautida imelise ilmaga. Võistlejate jaoks raskendas kuum päike muidugi ümber Pühajärve joostes tõusude võtmist tuntavalt."

Kõik tulemused on nähtavad siit.

Võistluse eel:

IRONMAN 70.3 Otepää võistlusele on registreerunud 1200 osalejat, kelle hulgas ka 110 kolmeliikmelist meeskonda, seega on osalejaid peaaegu poole rohkem kui eelmisel aastal. Kõige rohkem, ligi 2/3 osalejatest on Eestist, järgmisena on esindatud Soome ja kokku on võistlejaid 38st riigist. Teiste hulgas võistlevad näiteks ka Dominikaani Vabariigi, Etioopia, Maroko, Kasahstani ja India esindajad.

IRONMANi sarja Eesti võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: “Mul on siiralt hea meel, et nii paljud inimesed on leidnud oma tee triatlonini ja tulevad Otepääle võistlema. Korralduse poolest tähendab see muidugi suuremat vastutust, aga olen kindel, et tänu kogenud meeskonnale ja suurele hulgale vabatahtlikele suudame osalejatele pakkuda maailmaklassi kogemust.”

IRONMAN 70.3 Otepää hea eeskuju projektis osaleva Swedbank Eestis juhi Robert Kiti jaoks oli 9. juunil toimunud Paide triatlon esimene triatlonivõistlus ja ühtlasi peaproov Otepääks. Robert Kitt: “Triatlon on eesmärgina raske aga motiveeriv. Olen alates sügisest selleks treeninud ja loodan endale ning teistele näidata, et triatloni suudab läbida peaaegu igaüks, kes selle endale eesmärgiks võtab ning selle nimel vaeva näeb. Stardis näeme!”

“Kuigi see on mul juba mitmes aasta triatlonivõistlustel osaleda, on enne võistlust närv ikka sees nagu enne esietendust," sõnas võistluse eel näitjeja ja riigikogu liige Raivo E. Tamm. "Siin ei ole mingit muutust. Suvel loodan tõsisemalt treeningutele pühenduda ja ees on ootamas kõik Trismile korraldatud võistlused, sest korraldus on alati hea ja seltskond tore. Hooaja põhieesmärk on oktoobris toimuv Hawaii IRONMAN.”

"Megaäge üritus! Väga mõnus ja hea rada ning korraldus," lausus Paides oma elu esimese triatloni läbinud spordientusiast Katrena Tenno. "Distants on piisavalt proovilepanev, aga samas lühike, et ka esmakordselt triatlonil osalejale meeldida. Tänu sellele võistlusele lähen Otepää IRONMANile enesekindlamalt vastu. Ainult jooksu kardan küll väga."

IRONMAN 70.3. Otepää on neljandat korda toimuv triatlonivõistlus, kus osalejatel tuleb läbida 1,9 kilomeetrit ujudes, 90 kilomeetrit jalgrattal ja 21,2 kilomeetrit joostes. Meeskondlikult osaledes läbitakse distants kolme osaleja peale teatevõistlusena, kus iga osaleja läbib ühe ala.

Võistluskeskus asub Pühajärve kaldal. Ujumine toimub Pühajärves, rattarada viib läbi metsade ja üle mägede Kanepisse ja tagasi ning tõusuderohke jooksurada kulgeb piki Pühajärve kallast. Võistluse finiš on Pühajärve SPA Hotelli pargis.