IRONMAN Tallinna peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: “Oleme võistlust korraldades arvestanud eelmise aasta tagasisidega ja püüdnud kitsaskohti vältida. Fookuses on nii raja turvalisus võistlejate jaoks kui ka see, et linnakodanike igapäevatoimetusi minimaalselt häirida.”

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev: “See on väga suur ja oluline võistlus nii Eesti kui Tallinna jaoks. Arusaadavalt kaasnevad sellega ka ebamugavused kohalike elanike jaoks, aga need ei ole väga suured. Usun, et kas, mida linna IRONMANi võistlusest saab on seda väärt ja soovitan linnaelanikel varuda kannatlikkust.”

3.-4. augustil tasub Tallinnas ja lähiümbruses liiklemisel olla tähelepanelik, sest võistlustega seoses on piiratud nii parkimist, autoliiklust kui muudetud ka ühistranspordi sõidugraafikuid. Radade ületuseks tuleb paiguti ooteajaga arvestada ka jalakäijatel. Korraldajad kinnitavad, et kõik elanikud pääsevad kindlasti koju ja ka kodudest välja liikuma, siiski palutakse arvestada võimaliku ooteajaga ning järgida liiklusreguleerijate märguandeid (võimalik lisaooteaeg kuni 30 minutit). Ratta- ja jooksudistantsil korraldavad liiklust litsentseeritud reguleerijad. Elanikud, operatiivautod ja kohalike asutuste transport lastakse läbi reguleerijate hinnangu alusel olukorrale ning tehtud otsustele ja märguannetele. Liiklus avatakse operatiivselt kohe pärast võistlusdistantsi lõppu ja liikluskorraldusvahendite eemaldamist.

Laupäeval, 3. augustil ajavahemikul 7 kuni 17.30 sulgeb IRONMAN TALLINNA rattadistants avaliku liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Tööstuse tn (Kalaranna tn –Kopli tn vaheline lõik), Kopli tn (Tööstuse tn – Sõle – Pelguranna tn ristmik), Pelguranna tn, Lahepea tn (kergliiklusteed), Paldiski mnt linnast väljuv suund (Lahepea tn – Ehitajate tee vaheline lõik ja Õismäe tee – Tähetorni tn vaheline lõik) Väljaspool Tallinna on 3. augustil rattadistantsiga seoses liikluseks suletud järgmised teed: Hüüru - Kiia - Vääna - Viti - Vääna-Jõesuu - Keila-Joa - Vääna - Kiia - Hüüru - Harku - Instituudi tee Laagrini - Tallinna väike ringtee Laagrist Sakuni. Jooksudistants sulgeb 3. augustil terveks päevaks liikluse järgmistel Tallinna tänavatel: Kalaranna tn, Kalasadama tn, Põhja pst, Suur-Rannavärava tn (Põhja pst – Rannamäe tee), Rannamäe tee, Kanuti tn, Aia tn, Viru tänavast edasi läbi Raekoja platsi, Harju tänav kuni Vabaduse väljak.

Pühapäeval, 4. augustil toob Tallinna linnaliiklusesse muudatusi samuti triatlonifestivali programmi kuuluv Škoda Laagri 4:18:4 lühitriatlon. Liikluse sulgemisega ajavahemikul 9-12 peab arvestama Kalaranna, Tööstuse (Kalaranna tn – Kopli tn vaheline lõik), Kopli (Tööstuse tn – Kaluri tn vaheline lõik) ja Pelguranna tänavatel, samuti teistel Tallinna Linnahalli lähiümbruses asuvatel tänavatel ja kergliiklusteedel.

Ürituse ajal saab liikluskorraldust puudutavat teavet ka infotelefonilt numbril 5151172 (Tallinn) või 53001707 (Harjumaa). Rohkem kaarte leiad trismile.ee/liiklus.