Kenin, kes oli poolfinaalis konkurentsist välja lülitanud maailma esireketi Ashleigh Barty, kaotas Muguruzale tasavägise avaseti 4:6, kuid pööras seejärel mängu enda kasuks. Alates teisest setist kindlat servi näidanud ameeriklanna murdis nii teises kui kolmandas setis hispaanlanna pallingu kahel korral.

Ameeriklanna näitas eriti külma närvi murdepallide päästmisel, tulles kahel korral välja ka 0:40 kaotusseisust. Üldse sai Muguruza 12 murdevõimalust, kuid kasutas neist ära vaid kaks. Kenin omakorda realiseeris kuuest murdepallist viis.

Muguruza lõi küll üheksa ässa, kuid tegi samas 45 sundimata viga Kenini 23 vastu. Äralöökide osas jäi hispaanlanna peale 32:28. Finaal kestis kaks tundi ja viis minutit.

"Minu unistus on täitunud!" sõnas Kenin väljakul antud lühiintervjuus. "Kui sul on unistus, siis mine ja ürita - see täitub! Kaks viimast nädalat on olnud minu elu parimad. Olen nii õnnelik, et saan siin seista."

Sofia Kenin

Melbourne`is 14. asetust omanud Kenin polnud siiani suure slämmi turniiridel kunagi neljandast ringist ehk kaheksandikfinaalist kaugemale jõudnud.

Muguruzal oli varasemast ette näidata 2016. aasta French Openi ja 2017. aasta Wimbledoni võit.