28-aastane venelanna tunnistas, et ta kasutas tänavusel Australian Openil keelatud ainet meldooniumi, mis kuulub dopinguainete nimekirja alates 2016. aasta 1. jaanuarist.

Šarapova vabandas inimliku eksimuse eest, väites, et polnud kursis, et meldoonium on nüüdsest keelatud aine. "Olen ravimit Mildronati (Ida-Euroopas laialt levinud südameravim - toim.), mis sisaldab meldooniumi, kasutanud oma perearsti soovitusel üle kümne aasta ja seda erinevate tervisehädade puhul. Olen seda siiani kasutanud täiesti legaalselt, kuid sellest aastast reeglid muutusid ja meldoonium muutus keelatud aineks, mida ma ei teadnud," rääkis Šarapova.

"Tegin tohutult suure vea. Vedasin alt oma fänne ja spordiala."
Maria Šarapova

Ta lisas, et rahvusvaheline tenniseliit ITF oli sportlastele 22. detsembril saatnud e-kirja koos lingiga uuest aastast keelu alla minevate ainetega, kuid ta ei avanud seda ega olnud teadlik, et võtab keelatud ainet.

"Tegin tohutult suure vea. Vedasin alt oma fänne ja spordiala. Ma loodan, et mulle antakse veel võimalus seda suurepärast mängu mängida," lisas viis suure slämmi turniiri võitnud Šarapova.

Seda, milline karistus teda võib oodata, ei osanud venelanna veel öelda. "Ma ei taha oma karjääri sellisel viisil lõpetada. Ma ei tea veel, millised tagajärjed sellega kaasnevad. Olen saanud vaid teate, et jäin keelatud aine kasutamisega vahele. Teen rahvusvahelise tenniseliiduga igakülgset koostööd," kinnitas endine esireket.

Tänavu on meldooniumiga vahele jäänud mitmed tippsportlased - näiteks 2014. aasta Sotši olümpiavõitja iluuisutamises Jekaterina Bobrova, Ukraina laskesuusataja Olga Abramova ja jalgrattur Rein Taaramäe tiimikaaslane Eduard Vorganov.

Spekuleeritakse, et Šarapova võib saada aastase võistluskeelu.

2001. aastal profikarjääri alustanud Šarapova on võitnud 35 WTA turniiri ning teeninud auhinnarahadena üle 36 miljoni dollari. Suure slämmi turniiridest on ta võitnud 2008. aastal Australian Openi, 2012. ja 2014. aastal French Openi, 2004. aastal Wimbledoni ja 2006. aastal US Openi. 2012. aasta Londoni olümpial võitis venelanna hõbemedali.