Serblasest maailma esireket sai Jaume Campistrolilt hoiatuse kolmandas setis 5:6 taga olles ja geimi 15:15 seisul servides. Kui saabus paus ning aeg pukimehega pikemalt vestelda, siis Djokovic seda võimalust ka kasutas.

"Kas sa ütleksid mulle, miks sa mulle kohe järgmisel sekundil pärast aja täis saamist hoiatuse annad? Kas sa oled kunagi tennist mänginud?" küsis Djokovic. Saanud vastuseks, et sellised on reeglid ning "Jah, olen mänginud", jätkas esireket ärplemist: "Siis sa tead, kuidas sellistes olukordades 5:6 seisul asjad käivad? Hästi tehtud, mees! Hästi tehtud!"

2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7 kaotuse saanud Djokovic oli pressikonverentsil enda kohta väga napisõnaline. Kohalviibinute sõnul tormas ta uksest sisse astudes otsejoones laua taha ning üritas tüütu kohustusega võimalikult kiiresti ühele poole saada. Pukikohtuniku teemat välditi. Rohkem tehti juttu karmidest tuuleoludest ja vihmapausidest, mis mängu kahepäevaseks venitasid ja eelkõige just Djokovici mängu lõhkusid.

"Mulle selgitati eile väljakul esimese seti ajal, kui ma ülevaataja kutsusin, et kuniks väljakul lendavaid objekte ei ole, on kõik hästi. Ma ei teadnud, et vihmavari, mis mängu esimeses geimis ringi lendas, ei kuulu lendavate objektide alla. Aga see oli nende otsus. Ilmselt nad tunnevad tennist paremini," kõlas üks teravamaid kommentaare korraldajate pihta Djokovici suust.

Kõik muud küsimused, mis puudutasid mängu katkestamist või pauside vajalikkuse põhjendamist mängijatele, said Djokovicilt ühesuguse vastuse: "Ma ei tea. Küsige nendelt. Ma ei tea."

Aumehelikult jagus Djokovicil kiidusõnu ka Thiemi kohta: "Oli teada, et sellest tuleb raske mäng, sest Dominic on fantastiline mängija, eriti liival. Ta tegi õigeid lööke ja pani mu ebamugavatesse olukordadesse."