Prantsusmaa president Francois Hollande legaliseeris eelmisel kuul hoolimata vägivaldsetest protestidest samasooliste abielu. Protestid on jätkunud ka pärast seda ning üks sellistest toimus Pariisis French Openi finaalmatšil, kus kohtusid hispaanlased Rafael Nadal ja David Ferrer.

Üks valge maskiga protestija pääses eile tenniseväljakule, kus ta süütas signaalraketi ning viidi koheselt turvameeste poolt minema. Sellest aga piisas, et pääseda telekaameratesse ja kümnetele fotodele. Mõni hetk varem oli tribüünidel geiabielu vastaste plakatitega protestijad tennisepubliku rahu rikkunud. Ka nemad juhatati staadionilt minema.

Peaväljaku kõrval olid ühel teisel väljakul end sisse seadnud aktivistid plakatiga "Hollande, astu tagasi!", all kiri, mis süüdistab valitsus laste õigustel trampimises.

"Kaksteist inimest üritasid matši segada. Nad võeti turniiri turvateenistuse poolt kinni ja anti üle politseile, kes neid küsitleb," vahendab Eurosport ühe anonüümseks jääda soovinud politseiniku kommentaari.

French Openi direktor Gilber Ysern lisas, et vabandas mängijate ees. "Sel hetkel olime hirmul, kuid turvalisus sai kähku taastatud," sõnas ta.

Samasooliste abielu kuulutati välja 29. mail Montpellieris.

Neli aastat tagasi üritas üks French Openil väljakule jooksnud fänn Roger Federerile mütsi pähe tõmmata, kui šveitslane finaalis rootslase Robin Söderlingiga mängis.