Avasetis pääses Djokovic kiirelt 3:0 ette. Thiem suutis servimurde vastu saada ning viigistas seisu 4:4 peale. Seejärel hoidis aga serblane oma pallingugeimi ning murdis teist korda austerlase servi, saades esimese seti lõpuks kätte numbritega 6:4. Teises setis sai samuti näha kolme servimurret, aga sedapuhku jäi peale maailma viies reket. Thiem kallutas teise seti enda kasuks 6:4.

Kolmas sett kuulus juba kindlalt Thiemile. Austerlane murdis alustuseks kahel korral Djokovici pallingu ning võitis seti 6:2. Neljandas setis sai näha ühte servimurret, mille sai Djokovic kätte kaheksandas geimis. Serblane võitis seti 6:3, viies kohtumise otsustavasse setti. Viiendas seti kangutas serblane taas enda kasuks, sedapuhku numbritega 6:4.

Seega jäid serblase võidunumbriteks lõpuks 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. Finaal kestis kokku neli tundi ja kolm minutit.

Djokovic ja Thiem on nüüdseks omavahel kohtunud üheteistkümnel korral. Serblasele oli see seitsmes võit austerlase üle. Djokovicile oli see karjääri 17. suure slämmi tiitliks. Selles arvestuses jääb mees alla vaid Roger Federerile ja Rafael Nadalile. Šveitslasel on tiitleid 20, hispaanlasel ühe võrra vähem.

Dominic Thiemile oli see karjääri kolmandaks suure slämmi finaaliks. Ka kahes varasemas on ta pidanud kaotust tunnistama, jäädes 2018. ja 2019. aasta French Openi finaalis alla Rafael Nadalile.