17-aastane nooruk, kelle seni ainsaks saavutuseks võib pidada mõned kuud tagasi võidetud kuni 18-aastaste Euroopa meistritiitlit, on jõudnud Kremli turniiril juba veerandfinaali.

Avaringis oli sportlikust perest pärit Hatšanov - tema isa mängis enne meditsiini erialale keskendumist kõrgel tasemel võrkpalli - üle hispaanlasest Albert Ramosest (ATP 72.) 6:2, 3:6, 6:4 ning alistas pääsu eest veerandfinaali serblase, veel mullu maailma esikümnesse kuulunud Janko Tipsarevici (ATP 27.) 6:4, 6:4. Oma senise karjääri väärtuslikeima võidu võtmiseks kulus 198 sentimeetri pikkusel Hatšanovil seejuures vaid 77 minutit.

Maailma juunioride edetabelis 19. kohal paiknev tennisist lõi Tipsarevici vastu 14 serviässa. Tõsi, serblane, kes olnud kogu tänavuse hooaja vältel vigastuste küüsis, maadles vigastusega ka antud mängus.

"Kuulsin, et Tipsarevic on veidi vigane, ja nägin seda ka oma silmaga kohe mängu alguses," rääkis päevakangelane pärast matši. "Ta üritas punkte võita esimese löögiga. Mu serv päästis mind. Ta polnud täna ilmselgelt oma parimas vormis ja seetõttu ei rõõmustanud ma peale mängu üleliia," nentis wild card`iga turniirile pääsenud Hatšanov.

"Pärast mängu küsisin temalt (Tipsarevicilt - toim), kas ta mäletab, et mängisin temaga ka kaks aastat tagasi samal turniiril. Tema, kes ta toonase mängu ka võitis, vastas, et muidugi mäletab, ning õnnitles mind mu tänase (eilse - toim) hea mängu puhul."

Muide, venekeelse Eurospordi kommentaator Aleksander Kalivod iseloomustas Hatšanovi mängu järgnevalt: "Ta on Venemaa (Juan Martin) Del Potro suurepärase servi ja eeskäega."

Juba täna kohtub Hatšanov järekordse maailma esisaja mängijaga, sest koha eest poolfinaalis võitleb noor venelane kogenud servikahuri, 208-sentimeetrise horvaadi Ivo Karloviciga (ATP 86.).

Mängu Karen Hatšanov - Janko Tipsaevic otsustavad geimid: