28-aastane Šarapova kannab hetkel Rahvusvahelise Tenniseliidu (ITF) ajutist võistluskeeldu, kuna andis jaanuaris Austraalia lahtistel meistrivõistlustel positiivse dopinguproovi. Tema kehast leiti 1. jaanuarist keelatud ainet meldooniumi, millega on vahele võetud juba üle 140 sportlase, kellest enamus on venelased.

"Loodame tõesti, et Šarapoval võimaldatakse olümpiamängudest osa võtta," ütles Tarpištšev.

ITF pole määranud veel ühtegi kuupäeva, millal Šarapova juhtum arutlusele võiks tulla. Kuna Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) teatas eelmisel nädalal, et on kõik meldooniumijuhtumite arutelud teadmata ajaks edasi lükanud, võib arvata, et ootel on ka teised alaliidud.

Nimelt puudub hetkel teaduslik tõestus selle kohta, et meldoonium ei võiks inimese kehas püsida mitu kuud. Šarapova ütles, et ei olnud meldooniumi keelustamisest teadlik, kuid paljude teiste sportlaste sõnul manustasid nad seda viimast korda 2015. aasta numbri sees. Osad ütlevad isegi, et viimane kapsel läks keele alla septembris vahetult enne seda, kui aine keelatud ravimite nimekirja lisati.

On siiski vähetõenäoline, et Šarapova või kellegi teise võistluskeeld tühistatakse, sest WADA koodeksi järgi poleks tohtinud keelatud ainet 1. jaanuaril nende kehas enam leiduda.