Nimelt ütles Kyrgios mängu teises setis Wawrinkale: "Kokkinakis põrutas sinu tüdruksõpra. Kahju sulle seda teatada, vennas." Seeläbi pidas Austraalia esindaja silmas oma Davis Cupi meeskonnakaaslast Thanasi Kokkinakist, kes on segapaaris mänginud koos Wawrinka horvaadist sõbratari Donna Vekiciga.

Kuna see repliik jäi televisiooni mikrofonide kuuldeulatusse, jõudis see otseülekande vahendusel ka televaatajateni. Wawrinka, kes andis Kyrgiosele kolmandas setis seljavigastuse tõttu loobumisvõidu, ütles mängujärgsel pressikonverentsil, et Kyrgios üritas teda tõesti närvi ajada, kuid nendevaheline vestlus jääb riietusruumi seinte vahele.

Tänaseks on selge, et publiku pahameele saatel väljakult ära läinud Kyrgiose tegu ei jää ka karistuseta - nimelt määrati ATP poolt mehele maksimaalne 10 000-dollarine rahatrahv. Lisaks peab hiljem sotsiaalmeedias Wawrinka ees vabandanud Kyrgios maksma 2500 eurot selle eest, et ta mängu ajal pallipoissi suunas sobimatuid kommentaare lennutas.

ATP teatas veel, et Kyrgiose käitumine on võetud uurimise alla ning ei ole välistatud, et 20-aastasele tennisistile määratakse võistluskeeld.