Djokovic sillutas tee finaali 6:3, 6:2, 3:6, 6:2 võiduga prantslase Gael Monfilsi (ATP 12.) üle. Matš, kus Monfils jahtis elu esimest suure slämmi turniiri finaalikohta, peeti enam kui 30-kraadises kuumuses.

31-aastane Wawrinka alistas mõned tunnid hiljem numbritega 4:6, 7:5, 6:4, 6:2 jaapanlase Kei Nishikori (ATP 7.). Wawrinka oli jõudnud varem küll kahel korral USA lahtistel poolfinaali, ent finaalis on ta varem mänginud vaid Austraalias ja Prantsusmaal.

Djokovic on mänginud karjääri jooksul kuues USA lahtiste finaalis ning võitnud neist kaks, Wawrinkal on samad näitajad 0 ja 0. Suure slämmi turniiride finaali on Djokovic pääsenud kokku aga 20 korral ning võitnud neist 12, Wawrinka on finaalis olnud 2 korda ja võitnud need mõlemad. Omavahel on Djokovic ja Wawrinka kohtunud suure slämmi turniiri finaalis korra, mullu Prantsusmaal, kui Wawrinka võitis 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Meeste üksikmängu finaal peetakse ööl vastu esmaspäeva. Eeloleval ööl on kavas naiste üksikmängu viimane matš, kus kohtuvad värske maailma esireket, sakslanna Angelique Kerber ja tšehhitar Karolina Pliskova.