Tänavu jääb juba ära Wimbledoni suure slämmi turniir ning edasi on lükatud French Open, mis peaks uue kava kohaselt algama 20. septembril ehk nädal pärast US Openi lõppu.

USA tenniseliidu tegevjuhi Mike Dowse sõnul on praegusel hetkel "kõik variandid laual" ning lõplik otsus tehakse juunis, vahendab Inside The Games.

"Me ei võta ühtegi varianti laualt maha, kuid ilma pealtvaatajateta mängimine tundub väga ebatõenäoline stsenaarium, see ei käi tennisevaimuga kaasas," ütles Dowse.

Samal ajal tundub aga üsna ebatõenäoline, et septembris USA-s veel publikut spordivõistlustele lubatakse. Billie Jean Kingi nimeline Riiklik Tennisekeskus New Yorgis on hetkel ümber kohandatud välihaiglaks.

New Yorgis on koroonaviiruse puhang USA-s kõige tõsisem. Rohkem kui 40 protsenti kõkidest koroonasurmadest USA-s on pärit just sellest osariigist.

Eile jäeti ära meeskondlik suurturniir Laver Cup, mis pidi toimuma 25.-27. septembrini Bostonis ning oleks kokku langenud edasi lükatud French Openiga.

Rahvusvaheline tenniseliit (ITF) on kõik tennisvõistlused maailmas tühistanud kuni 13. juulini.

"Meil on õnne, et me oleme neljas suure slämmi turniir, seega on aeg praegu meie kasuks. Kuid see pole praegu peamine. Peamine on mängijate, fännide ja meie töötajate tervis ja heaolu," lisas Dowse.