Skandaalne vahejuhtum leidis aset pühapäeval Djokovici kaheksandikfinaalmängus hispaanlase Pablo Carreno Busta vastu. Serblane kaotas oma servigeimi ja jäi avasetis geimidega 5:6 taha ning lõi frustratsioonist ühe taskus olnud palli liiga hoogsalt selja taha, tabades joonekohtunikku Laura Clarki kõrisse. Reegleid järginud kohtunikel ei jäänud muud üle kui esireket turniirilt eemaldada. Samuti jääb Djokovic eemale kõigist sel turniiril teenitud auhinnarahadest ning peab ebasportliku käitumise tõttu tasuma 10 000 dollarit trahviraha, sest ei ilmunud kohustuslikule pressikonverentsile, vaid lahkus võistluspaigast.

Seni oli ta ainsa pöördumise teinud Instagramis. Eile õhtul tegi ta avalduse ka Twitteris.

"Kallis #NoleFam (Djokovici fännid - toim). Tänan teid positiivsete sõumite eest. Palun pidage meeles ka joonekohtunikku, kes eile õhtul palliga pihta sai ja vajab samuti meie kogukonna toetust. Ta pole midagi valesti teinud. Palun teilt olla toetav ja hooliv ka tema suhtes," kirjutas Djokovic.

"Need hetked teevad meid tugevamaks ja viivad kõrgustesse. Jagan oma armastust kõigiga. Euroopa, siit ma tulen!" lisas ta.

Kuuldavasti on joonekohtunik saanud Djokovici fännidelt hulganisti vihasõnumeid.

"Joonekohtunik, kes palliga pihta sai, puhkab hotellis ning on turniiri arsti jälgimisel ning naaseb oma tööpostile, kui tema ja arst seda mõistlikuks peavad," vahendab Tennis365.com US Openi pressiesindaja kommentaari.

Kuula ka "Matšpalli" podcasti, kus eile Djokovici eemaldamisest juttu tehti (alates 20:00)!

1x
00:00