Varasemalt itaallannat kõigis neljas omavahelises kohtumises võitnud poolataril oli raskusi eelkõige oma servi hoidmisega. Vincil oli ainuüksi esimeses setis kasutada 13 murdepalli, millest tal läks vaja ainult viite.

"Kaotada on alati kurb, eriti suurel slämmil. Pean sellega lihtsalt leppima," sõnas Radwanska, kes mängis teibitud õlaga, kuid ei viidanud pressikonverentsil mitte vigastusele, vaid pikale hooajale.

"Viimane suure slämmi turniir on alati kõige raskem, kuna hooaeg on olnud pikk. Mängisin sel aastal tõesti palju. Vahel on raske kogu aeg keskendumist säilitada, sest sa oled kogu hooajast lihtsalt väga väsinud. See oli mu karjääri parim hooaeg. Esimene suurturniiri finaal, esimest korda maailma teine number - ma ei saa nuriseda. Mõistagi pole hooaeg veel läbi. Tahaksin veel kaitsta punkte Aasias ja mängida oma parimat tennist aastalõputurniiril."

29-aastane Vinci kohtub veerandfinaalis oma paarismängupartneri Sara Erraniga (WTA 10.), kes lülitas neljandas ringis konkurentsist sakslanna Angelique Kerberi (WTA 6.). "Mul on hea meel, et saan mängida oma parima sõbranna vastu," ütles Vinci.

Kõige kergema jalutuskäigu teel veerandfinaali sai ameeriklanna Serena Williams (WTA 4.), kes alistas 6:0, 6:0 tšehhitari Andrea Hlavackova (WTA 82.). Serblanna Ana Ivanovic (WTA 13.) jõudis esimest korda pärast 2008. aastat suure slämmi veerandfinaali, alistades 6:0, 6:4 bulgaarlanna Tsvetana Pironkova (WTA 55.).