Ajakiri Forbes avaldatud nimekirja tipus troonib kümnendat aastat järjest Venemaa tennisetäht Maria Šarapova, kes teenis 2013. juunist 2014. aasta juunini 18,3 miljonit eurot.

Võiks ju arvata, et Šarapovast rohkem pistab aastaga tasku maailma esireket Serena Williams. Ameeriklanna edestab Šarapovat küll auhinnarahade arvestuses, kuid sponsorlepingute osas pole temast Šarapovale vastast - venelanna selja taga on sellised suurkorporatsioonid nagu Nike, Porsche, Samsung Electronics, Tag Heuer, Evian ja Head, kevadest ka uus sponsor Avon Products. Samuti on Šarapoval oma kommibränd Sugarpova.

Šarapoval püsib kannul hiinlanna Li Na, kes võitis jaanuaris Austraalias oma teise suure slämmi tiitli, teenides sellega Nike'ilt ja teistelt oma toetajatelt tohutud boonussummad. 2011. aastal French Openit võites nö "turule tulnud" hiinlannal on lepingud Nike'i, Mercedese, Samsungi, Rolexi ja veel mitme Hiina brändiga.

Esimene mittetennisist selles edetabelis on iluuisustaar Kim Yuna, kes võitis veebruaris Sotši taliolümpiamängudelt hõbemedali ning lõpetas seejärel karjääri. Lõuna-Korea suurim sporditäht lisas tänavu oma toetajate ringi SK Telecomi, lisaks toetavad teda veel üle tosina partneri.

Top 10 enimteenivat naissportlast:

1. Maria Sharapova (tennis) 18,3 miljonit eurot
2. Li Na (tennis) 17,7 miljonit
3. Serena Williams (tennis) 16,5 miljonit
4. Kim Yuna (iluuisutamine) 12,2 miljonit
5. Danica Patrick (autosport) 11,2 miljonit
6. Victoria Azarenka (tennis) 8,31 miljonit
7. Caroline Wozniacki (tennis) 8,1 miljonit
8. Agnieszka Radwanska (tennis) 5,1 miljonit
9. Ana Ivanovic (tennis) 4,8 miljonit
10. Paula Creamer (golf) 4,1 miljonit