Reeglite järgi on suure slämmi turniiridel servide vahepeal aega puhata 20 sekundit, teistel turniiridel 25, kuid osad mängijad kipuvad ajast üle minema - Rafael Nadal näpib enne servi pükse, Novak Djokovic põrgatab liiga kaua palli, Maria Šarapova vahib väljaku ümber ringi, toob väljaanne National Post paar näidet.

Endine maailma esireket Wozniacki, kes kaotas eile neljandas ringis 2:6, 5:7 tšehhitar Barbora Zahlavova Strycovale, ütles, et tema vastane puhkas puntkide vahel tihti kauem kui 20 sekundit.

"Mulle tundus, et ta oli väga aeglane. Aga ma usun, et kohtunik mõõdab seda aega. Kui ta mahtus lubatud aega, on vist kõik OK," ütles taanlanna, kelle arvates oleks servikell hea mõte.

"Ma ei paneks pahaks. Kell on ju nagunii olemas. See näitab täpselt, kui palju kellelgi punktide vahele jääb."

Šveitsi teine reket Wawrinka lisas, et paljud mängijad pääsevad taolise venitamisega puhtalt: "Nii paljud mängijad võtavad liiga palju aega ega saa kohtunikult mingit hoiatust. Ning kui neile ka midagi öeldakse, tulevad nad pressikonverentsile ja kaebavad kohtuniku peale."

Federer kardab, et 20 sekundi reegli rikkumine röövib tenniselt televaatajad, kes veniva mängu korral kanalit vahetavad.

"Oleks vajalik, et me mängijatena tempot üleval hoiaksime ega ajalimiidist üle ei läheks, kuna me ei taha vaatajaid kaotada lihtsalt sellepärast, et mängime liiga aeglaselt," ütles Federer, kelle sõnul on mängijate koosolekutel servikella kasutuselevõttu arutatud.

"Järgmise uuendusena näeme servikella. Arutasime seda. Arvasime, et sellel ei saa lasta väga kaugele minna. Ma ei imestaks, kui see juhtuks juba varsti."

Tšehh Lukas Rosol kaebas pärast teise ringi kaotust Rafael Nadalile, et hispaanlasele on lubatud rohkem kui teistele.

"Kõikidel mängijatel peaks olema punktide vahel sama palju aega. Kuid alati võtab see nendel rohkem aega kui tavalistel mängijatel ning keegi ei ütle neile midagi. Ma ei tea, miks," imestas Rosol.